- Resett - https://resett.no -

Østerrikes nye kansler ber EU opprette trygge soner i krigenes nærområder

Østerrikes nye kansler, Sebastian Kurz, ber EU om å opprette trygge soner i de landene mange flykter fra. Han mener at medlemslandene må bruke militær makt for å stanse strømmene av migranter. Kansler Kurz har lenge vært tydelig på at han ønsker å stanse mengden migranter som kommer over Middelhavet. Nå gjentok han sin motstand mot EUs planer for omfordeling av migranter fra land som Italia og Hellas.

– Å tvinge medlemsland til å ta imot flyktninger, driver ikke Europa videre. Diskusjonen gir ingen mening, sier Kurz til Deutsche Welle [1].

Kansleren slår fast at landene som hittil har vist størst motstand, er land de fleste migrantene uansett ikke ønsker å dra til.

annonse

– Migranter som drar mot Europa vil ikke dra til land som Bulgaria eller Ungarn. De vil dra til land som Østerrike, Tyskland eller Sverige, sier han.

Kurz ønsker at flyktninger i utgangspunktet skal hjelpes i sine nærområder.

– Om omfordelingen av flyktninger ikke er mulig, bør de heller hjelpes i trygge områder på sine egne kontinenter. EU burde støtte det, kanskje også organiserer det og støtte det militært, sier kansleren.

annonse

Siden hans konservative folkeparti tok over regjeringskontorene sammen med Frihetspartiet, har Østerrike inntatt en mye strengere linje i innvandringspolitikken. Begge regjeringspartiene har lovet å sterkt redusere masseinnvandringen fra ikke-vestlige land. Kansleren ønsker å trappe opp deportasjonene og gjøre Østerrike mindre attraktivt for migranter.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474