Del saken
 • 493
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett har på under et halvt år gått fra å være ingenting til å bli en av de desidert største aktørene blant de som ofte kalles “alternative medier”. Resett ruller videre, og er nå ved en ny og viktig milepæl for den videre utviklingen av Resett som et allsidig medium for folk flest.

Søndag klokken 21 er det nemlig duket for premiere på Resetts nye, ukentlige talkshow, med Sturla Ellingvåg som vert. Ellingvåg har lenge vært fascinert av formatet talkshow og ønsker å kombinere det klassiske formatet med innovasjon fra plattformer som YouTube og Twitch.

– Jeg har tenkt på dette i mange år. Jeg har bodd i USA og har alltid hatt sansen for talkshow. Man har forsøkt å etterligne amerikanske talkshow i Norge, men jeg savner toveiskommunikasjon. Youtubere og twitchere har de siste årene skapt nye, spennende arenaer som inkluderer seerne, sier Ellingvåg til Resett.

For ham er det viktig at Resetts talkshow blir en arena der alle får muligheten til å dele sine tanker.

– Vi skal kombinere det tradisjonelle talkshowformatet med det elementer youtubere gjerne benytter seg av. Fordelen youtuberne har er toveiskommunikasjon og det er dette Resetts talkshow vil dreie seg om, å gi folk stemmer og utløp for frustrasjon. Folk skal bli hørt og få perspektiv. Det har jeg sansen for, sier Ellingvåg.

– Hvem er så Sturla Ellingvåg?

– Jeg er samfunnsengasjert, bor i Florø på Vestlandet og jobber både som lærer og historiker. Gjennom forskningsstiftelsen Explico skal vi blant annet om to uker åpne en vikinggrav i Italia for å ta DNA og sjekke om familien opprinnelig kom fra Norge, forteller Ellingvåg.

Talkshowets ukentlige episode kommer til å ha et tilbakeblikk på ukens nyheter som et fast innslag. I første episode nå på søndag skal den nye likestillings- og diskrimineringsloven drøftes.

– Vi skal først snakke med Helge Lurås og Mikkel Dobloug, vi skal diskutere den nye “krenkeloven”. Også blir det tilbakeblikk på uken nyheter. Skei Grande-saken og siktelsen mot tidligere fiskeriminister Ludvigsen kommer til å være sentralt.

Sturla Ellingvåg håper mange vil følge allerede første episode, men er forberedt at det tar tid å bygge opp en stor seermasse. Han understreker samtidig muligheten for publikum til å være med å diskutere som en av programmets store styrker.

– Talkshowet vil gå på ukentlig basis, hver søndag klokken 21, med muligheter for å diskutere på Facebook og YouTube etterhvert som videoene blir lagt ut, akkurat som de gjør det på Tucker Carlson hos Fox. Vi starter i det små og med enkle virkemidler, men her er det utviklingspotensiale. Programmet kan selvsagt også ses i ettertid. Vi gleder oss og håper mange vil bli med på sendingene, avslutter Ellingvåg.

Tune inn på resett.no på søndag kveld for å finne linken til sendingen.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 493
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]