Oslo 20180117. Statsminister Erna Solberg (H). Pressekonferanse med statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande på Regjeringens representasjonsbolig onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Etter å ha hatt sex med en 17-åring under et bryllup i 2008 gjorde Trine Skei Grande en avtale med vedkommende om at de ikke skulle fortelle hva som hadde skjedd. Men de lå sammen utendørs og det ble lagt merke til av andre gjester.

Etter ti år skrev Resett om det. Presset økte. Fordi det var regjeringsforhandlinger, måtte Skei Grande til slutt fortelle sin versjon til statsminister Erna Solberg.

Det hun fortalte, var at 17-åringen hadde dratt henne med bak et hus og hoppet på henne. Altså at hun på det nærmeste hadde blitt voldtatt. Da hun så også blir pålagt å si noe offentlig om saken, forteller hun den nå 26 år gamle mannen hva hun har fortalt statsministeren. Da får han «sjokk».

annonse

Han vil ikke ha på seg at han er en overgriper og velger derfor å fortelle sin historie til VG. Han beretter om frivillighet fra begge sider. Etter det Resett kjenner til, er det fortsatt sjenerøst av ham. Skei Grande var meget pågående, sier flere kilder, inkludert guttens far, som Resett har snakket med.

Guttens versjon kommer dagen etter at Erna Solberg har utnevnt Skei Grande til kulturminister og sier at hun har tillit til at Skei Grande snakker sant.

Dette blir en turbulent dag i norsk politikk.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse