Oslo 20180117. Statsminister Erna Solberg (H). Pressekonferanse med statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande på Regjeringens representasjonsbolig onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Etter å ha hatt sex med en 17-åring under et bryllup i 2008 gjorde Trine Skei Grande en avtale med vedkommende om at de ikke skulle fortelle hva som hadde skjedd. Men de lå sammen utendørs og det ble lagt merke til av andre gjester.

annonse

Etter ti år skrev Resett om det. Presset økte. Fordi det var regjeringsforhandlinger, måtte Skei Grande til slutt fortelle sin versjon til statsminister Erna Solberg.

annonse
annonse

Det hun fortalte, var at 17-åringen hadde dratt henne med bak et hus og hoppet på henne. Altså at hun på det nærmeste hadde blitt voldtatt. Da hun så også blir pålagt å si noe offentlig om saken, forteller hun den nå 26 år gamle mannen hva hun har fortalt statsministeren. Da får han «sjokk».

Han vil ikke ha på seg at han er en overgriper og velger derfor å fortelle sin historie til VG. Han beretter om frivillighet fra begge sider. Etter det Resett kjenner til, er det fortsatt sjenerøst av ham. Skei Grande var meget pågående, sier flere kilder, inkludert guttens far, som Resett har snakket med.

Guttens versjon kommer dagen etter at Erna Solberg har utnevnt Skei Grande til kulturminister og sier at hun har tillit til at Skei Grande snakker sant.

Dette blir en turbulent dag i norsk politikk.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.