- Resett - https://resett.no -

Resett splitter norske feminister

Metoo-kampanjen har i utgangspunktet bred støtte blant feministene. Flere kjente politikerfjes forsvinner ut og rødstrømpene heier på. Men en sak splitter dem.

Skei Grande-saken har utløst den ultimate forvirring blant norske feminister. I en artikkel [1] i Klassekampen proklameres det at saken, som til å begynne med kun ble omtalt av Resett, splitter det norske feministmiljøet.

Lederen i Kvinnegruppa Ottar er på sin side tydelig på at Trine Skei Grande har handlet galt.

annonse

– Det er klart at Grande har gjort noe galt. 38-åringer har ikke noe med å ha sex med så unge mennesker. Hun har ikke gjort noe kriminelt,  men hun har gjort noe moralsk galt. Og at den type grenseoverskridende handlinger ikke er synlig for ledende politikere, det syns jeg er urovekkende.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er helt uenig med Stø og mener saken ikke burde vært omtalt i det hele tatt.

– Denne saken burde ha fått ligge, sier hun.

annonse

Hun får støtte av Daisy Elisabeth Sjurø i Kvinnefronten, som hevder saken er et “sidespor” og at den ikke har noe med Metoo å gjøre.

Søndag skal det arrangeres støttemarsj for metoo i hovedstaden. Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm skal holde appell.

– Med det fokuset vi har hatt på offentlige personer, er det blitt synlig hva det dreier seg om, og det store spennet i hva det dreier seg om, sier hun og skyter inn at hun “er overrasket over omfanget” av sakene.

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474