- Resett - https://resett.no -

Sammenstøt mellom soldater og separatister i Sør-Jemen

Regjeringssoldater og styrker som støtter separatister som ønsker uavhengighet for Sør-Jemen, har støtt sammen havnebyen Aden. Minst seks er drept.

Statsminister Ahmed Obeid bin Daghir anklager separatister for å forsøke å gjennomføre et kupp etter at de tok seg inn ide midlertidige regjeringslokalene i Aden søndag. Han oppfordrer den saudiarabisk-ledede koalisjonen til å gripe inn.

Uttalelsen kom noen timer etter at det ble meldt om sammenstøt som startet da regjeringsstyrker lojale overfor president Abd-Rabbu Mansour Hadi hindret separatister fra å demonstrere i Aden. Minst seks er drept og flere titall såret sammenstøt på ulike steder i byen, ifølge tjenestemenn og øyenvitner.

annonse

Sammenstøtene finner sted samtidig som separatistenes tidsfrist til Hadi om å erstatte regjeringen, som de kaller «korrupt», går ut.

Adens tidligere guvernør Aidarousal-Zubaidi erklærte i fjor opprettelsen av Det sørlige overgangsrådet, et organ som har til hensikt å oppnå uavhengighet for Sør-Jemen.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474