- Resett - https://resett.no -

Muslimer i opprør over vodkaflaske: – Den krenker profeten Muhammed

De ansatte ved et tysk supermarked i byen Gelsenkirchen er ved flere tilfeller blitt bedt om å fjerne en spesifikk flaske med vodka fra deres butikkhyller. Ekstrabladet [1] melder at politiet skal være innblandet.

Vodka-selskapet Kaliskiya skriver følgende på sin Facebook-side [2]:

– Vi har hørt mange fortelle oss hva vår logo ligner. En drage, et ekorn, en løve…. Men dette – det har vi aldri før hørt.

annonse

Butikkmedarbeiderne ved tre av supermarkedkjeden Rewes butikker i Gelsenkirchen har gjentatte ganger blitt bedt om å fjerne vodkaflaskene fra sortimentet, da logoen ifølge de opprørte muslimene krenker Allah. Logoen skal visst både ligne profeten Muhammed og et skrifttegn som brukes for å benevne ham. 

En talsmann for politiet i byen, Christian Zander, forteller Bild [3] at personalet flere ganger skal ha blitt truet, av et uvisst antall menn og kvinner, om at de måtte “rydde opp” og at en 41-årig mann skal være identifisert som en av gjerningspersonene.

– Saken ligger ved aktoratets bord, sier Zander. Han presiserer at politiet ikke anser denne logoen for å være krenkende.

annonse

På Facebook reagerer flere på hendelsen.

– Det krever nok mye fantasi og masser av kjedsomhet, om man kan gjenkjenne Allahs navn i det her. Saken virker helt uforståelig, skriver en Hanna S.

 

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826