- Resett - https://resett.no -

Kraftig børsfall i USA

Dow Jones-indeksen falt med over 4,6 prosent mandag, og de andre indeksene falt også kraftig på Wall Street.

Den industritunge Dow Jones-indeksen var på det meste ned over 6 prosent før den igjen la på seg før stengetid. Indeksen endte på 24.345,75 poeng, samme nivå som i begynnelsen av desember.

Mandagens Dow Jones-fall var det største på en dag siden finanskrisen i 2008, ifølge BBC.

annonse

Den bredt sammensatte S&P-indeksen endte ned rundt 3,2 prosent ved børsslutt, mens verdien av aksjene notert på den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med rundt 2,6 prosent ned.

Ventet korreksjon

– Jeg er egentlig overrasket over at det ikke har skjedd tidligere, sier DNB Markets meglersjef Thomas Breivik til DN.no.

annonse
[1]

– På kort sikt er dette en korreksjon etter at renten har steget i USA som følge av makrotall som tyder på at inflasjonen nå kommer, sier han Breivik.

– Og så fort markedet tror at den kommer, så stiger renten, og det er kjernen for uroen i aksjemarkedet, sier Breivik.

Frykt for renteheving

Etter at investorene har sørget for en rekke nye børsrekorder i USA de siste månedene, begynte markedene å falle forrige uke.

Fredag falt alle de tre toneangivende indeksene over 2 prosent. Det kraftige fallet forklares blant annet med frykt for at det sterke arbeidsmarkedet vil få sentralbanken til å øke renta raskere enn ventet.

Bank-aksjer er gjenstand for det største fallet. Også i Europa og Asia falt aksjekursene markant mandag.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474