Pyeongchang, Sør-Korea 20180213. Marit Bjørgen under presstreffet i forbindelse med 10 km. klassisk under vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Gro Eide i refleksen t.v.. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marit Bjørgen kan ikke rote bort noe om hun skal stoppe Charlotte Kalla i OL-rennet torsdag. Kun sesongbeste gir den norske veteranen gull ifølge henne selv.

De to konkurrentene holdt pressetreff samtidig. Kalla gjorde det utendørs ved en smørebod ved skistadion.

Torsdag skal de kjempe over ti kilometer fri teknikk.

Bjørgen åpnet tirsdagens pressekonferanse noen kilometer unna langrennsstadion i Alpensia med å si at hun er fornøyd med lørdagens sølv på 15-kilometeren.

Nå er øynene rettet mot torsdagen, og Bjørgen peker ut Kalla som en klar favoritt.

– Charlotte er i bra form og har vært sterk i vinter. Skal jeg slå henne på torsdag, må jeg levere et av mine beste løp i vinter. Det er kanskje den distansen hun har sett seg ut et gull også. Det må leveres et veldig sterkt løp for å slå henne, sa Bjørgen.

– Hun er den største favoritten, så er vi seks-sju løpere som skal kjempe om pallen, la hun til.

Kalla, Bjørgen og finske Krista Pärmäkoski havnet på pallen lørdag, og det kan fort bli den samme trioen igjen som skal gjøre opp om medaljene.

Tenker ikke på rekorder

Bjørgen, som er to gull unna å tangere Ole Einar Bjørndalen (8) og bli tidenes mestvinnende olympier, har ikke rekorder i tankene – ennå.

– Jeg tenker ikke på det akkurat nå. Nå er det ett renn om gangen, og jeg fokuserer på det. Når vi er ferdige med OL, skal vi telle opp, sa hun og la til at hun håper å gå lagsprinten.

– Jeg har et mål om det, men da må jeg være en av de beste på laget. Treneren tar uttaket, men jeg har et mål om å gå den, sa den ydmyke Rognes-jenta.

Kalla

Bjørgen står med én medalje på 10 kilometer fri i OL-sammenheng. I Vancouver i 2010 ble det bronse. På spørsmålet om hun foretrekker 10-kilometeren eller den kommende tremila, nøler hun litt, men:

– Jeg tror jeg tar 30 kilometer når man ser på resultatene tidligere i vinter med tanke på klassisk og skøyting, sa Bjørgen, som tror formen er stigende.

– Jeg har vært mer usikker på formen før OL i år. Løpet lørdag ble bedre og bedre etter hvert. Forhåpentligvis er det et godt tegn.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]