- Resett - https://resett.no -

Faktisk.fullstendig.uvesentlig.no

Prisen til fjorårets (og så langt i år) minst relevante stemme, går til Faktisk.no. Dagbladet oppfordres til å puste liv i Norsk Dusteforbund, slik at de kan krone seg selv og kumpanene i VG, TV2 og NRK med tittelen: Dustekameratene. For en jury, som tross alt er glad i visesang, er dette en trist tittel å gi til vår tids falskeste stemme. Men lå gå: Vi smir mens liket er varmt.

Faktisk.no har virket utrettelig for Norge. Gjemt under høvelbenker, i opptil flere meningsverksteder, har de samlet opp fliser de kan rapportere hjem om, forseglet bevisene i sterile skjermdumper, lagt dem under mikroskop, og sendt forstørrelsen til det norske folk.

Med enkle kjøreregler – grønt, gult og rødt – har de utrettelig publisert rystende, juridiske bevis. Mange har blitt stående foran det gule lyset. Dette skal Tryggfakta.no ha ros for. Å lamme folk slik, samtidig som de har gitt debatten uklare kjøreregler, er etter juryens mening et flott, moralkaotisk grep i norsk infrakommunikasjon.

annonse

Umiddelbart ser vi en parallell til hvordan enkelte publikummere, i pausen etter en fremførelse av et gigantisk klassisk musikkverk, kan fokusere på det ene feilslaget de hørte. Helhetsfremførelsen, samt følsomheten og overbevisningen i tonene som traff; nei, det har de ikke noe å si noe om. Vi unnskylder oss og går videre, lar Tinitus.no stå igjen med rødvinsglasset i hånden, som seierherre av pauserommet.

Med flomlys på et cirka-antallet av gjengvoldtektsmenn, korrigert med fire røde streker under svaret, har Dagbladet, VG, NRK og TV2 drevet matematisk folkeopplysning. Illusjonistene har fått publikum til å se vekk fra gruppevoldtekten, og i stedet gitt abonnentene den prisbelønte oppgaven å finne fire feil, for eksempel ved de sceniske detaljene i gruppevoldtekten. Den feilaktige beskrivelsen offeret gav av dekormessige detaljer på åstedet er klanderverdig. Dagens Kryssord er for øvrig neste anbefalte post på programmet.

Faktisk.no får mange tips, har vi fått høre. Mange av disse tipsene forblir kryptiske. Alternative fakta er tross alt rablet ned av alternative medier. Yoga, sex og astrologi er ikke noe for Faktisk.no. De er opptatt av realpolitiske rødblå fakta på en akse fra gode venstre til onde høyre. De har måttet tyde mail uten tekst, oppringninger uten lyd og tilsendte bilder, helt dekket av skurrende snø. Vi må bare tro på tesen om at usannheter ikke blir filtrert gjennom de 100 % sannferdige og ideelle kanalene Idealistisk.no har til rådighet.

annonse
[1]

Juryen vil til slutt faktisk hylle Holderfast.no med et dikt de kan ta med seg inn i snøsmeltingen.

Vi vælger oss April!

I den det gamle falder;

i den det ny faar fæste;

det volder lidt rabalder, –

dog faktum er ei det bedste,

annonse

men at man noget formaner!

(Pristalen er trykket i avisen HuskerIkkeNatten&SovForbiDagen – din guide til Norge, og er her gjengitt med tidsskriftets tillatelse.)

 

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474