- Resett - https://resett.no -

Peppes trapper opp i pizzakrigen – åpner 50 nye butikker

Pizzakjeden Peppes planlegger å åpne 50 nye utsalgssteder for å møte den tøffe konkurransen fra kjedene Domino’s og Pizzabakeren.

De nye utsalgene til Peppes Pizza kommer ikke bare i de største byene der kjeden så langt har hatt god dekning, men også på mindre steder, skriver Dagens Næringsliv. [1]

Etter en periode med analysearbeid har Peppes kommet fram til en plan for hvordan nye utsalg skal bli lønnsomme på et lavere omsetningsnivå.

annonse

– Vi kan etablere oss ned på steder med minimum 5.000 innbyggere, sier Peppes-sjef Espen Hoff til avisen.

Han bekrefter samtidig selskapets planer om å åpne 50 mye utsalgssteder. Hva slags utsalg det er snakk om, er foreløpig ikke bekreftet, men Hoff viser spesielt til veksten i takeaway-markedet.

Der har konkurrentene Domino’s og Pizzabakeren forsynt seg de siste årene. Pizzabakeren passerte nylig milliardomsetning, mens Domino’s – verdens største pizzakjede – i fjor overtok Peppes tidligere konkurrent Dolly Dimple’s.

annonse

Samtidig falt omsetningen til Peppes på restaurantsiden i 2016 og 2017, i en periode der kjeden reduserte fra 90 til 76 avdelinger, ifølge avisen. Også de ville slå seg sammen med Dolly Dimple’s, men dette ble avvist av Konkurransetilsynet i frykt for økte priser.

Hoff erkjenner at pizzakjedenes storsatsing innebærer en viss fare for overetablering i markedet.

– Risikoen er åpenbar. Det er en enorm etableringstakt både på takeaway og restauranter. I løpet av de siste tre årene er 1.700 restauranter etablert årlig, og tilsvarende 1.400 forsvunnet årlig, så det er en dynamisk bransje vi er en del av, sier han.

(©NTB)

[email protected] [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474