- Resett - https://resett.no -

Stolt Østberg etter sin beste OL-dag

Fjerdeplasser i OL er aldri det helt store, men for Ingvild Flugstad Østberg smakte søndagens faktisk litt bra.

Gjøvik-jenta har slitt med å få ut sitt potensial i mesterskapet, og hun mener bestemt at formen har vært bedre enn det hun har fått vist. På OLs avslutningsdag gikk hun sin beste 30 kilometer noen gang.

Etter å ha dratt på Sveriges Stina Nilsson i kilometer etter kilometer, ble den regjerende olympiske mesteren i klassisk sprint for sterk inne på stadion, og da ble det 4.-plass i stedet for olympisk bronse.

annonse

– Jeg prøvde alt jeg kunne for å bli kvitt Stina. En 4.-plass tre meter unna en olympisk, individuell medalje gjør at det gikk et lite søkk i magen da jeg gikk over mål, men samtidig er kanskje Stina den i feltet som er sterkest på de siste 100 meterne. Derfor er jeg stolt over måten jeg løste det på, sa Østberg til NTB.

Østberg satset opp den siste bakken og visste at det var der hun burde ta knekken på Nilsson.

Denne gangen gikk det ikke.

Ga alt
annonse

– Jeg ga alt opp den siste bakken og prøvde alt jeg kunne på de siste kilometerne. Jeg hadde nok min beste dag i OL. 4.-plass er veldig, veldig bra, og så er det tøft å kjempe mot den olympiske mesteren i klassisk sprint inn mot mål.

– Dette er vel din beste tremil noen gang?

– Ja, jeg har hatt diverse opplevelser på denne distansen, og i dag synes jeg at jeg gjennomførte bra. Jeg hadde jevnt med krefter hele veien og lot Marit (Bjørgen) gå da hun gikk. Jeg falt ikke for fristelsen til å henge på litt for lenge, sa Østberg.

Byttet aldri

I motsetning til konkurrentene valgte Østberg å gå på det samme skiparet gjennom hele løpet. Det viste seg å være et lurt triks.

– Jeg droppet å bytte ski og gikk på det samme paret hele veien. Jeg tror at jeg skal være stolt over denne 4.-plassen, selv om det ikke går inn i historiebøkene. Jeg tar med at jeg fikk vist meg fram fra en mye bedre side. I dag fikk jeg vist hvilken form jeg føler at jeg har hatt inne mens jeg har vært her borte, sa Østberg.

(©NTB)

egil.sether@ntb.no [1]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474