- Resett - https://resett.no -

Dagens Europa: Kristne og jødiske symboler erstattes av islamske

Europa endres. Det synes tydelig når kirker forfaller og selges som boligkomplekser. Synagoger forvandles til museer, svømmebassenger, kjøpesentre, politistasjoner og moskeer.. De offentlige rom i Europa oversvømmes i stedet med islamske symboler, fra hijab brukt i skoler og arbeidsplasser, til de store og høye minareter i moskeene.

Nå har turen kommet til Davids stjerne og kippa, som er de to forskjellige jødiske symbolene, skriver Giulio Meotti [1], som er kulturredaktør i den italienske avisen Il Foglio, for Gatestone Institute. Jødiske og kristne symboler forsvinner, islamske symboler spres. Det gjenspeiler de demografiske endringene på vårt kontinent, mener Giulio Meotti.

En meningsmåling foretatt av Verden Sionistorganisasjon viste nylig at minst halvparten av jødene i Europa føler seg usikre ved å ha på seg symboler for deres tro. Det har de god grunn til, mener den italienske kulturredaktøren.

annonse

For noen dager siden ble en 8 år gammel jødisk gutt stukket med kniv, angrepet og slått ned på gaten i Sarcelles av to menn. I samme forstad ble en 15 år gammel jødisk jente kuttet i ansiktet av en mann i begynnelsen av januar, da hun dro hjem iført sin jødiske skoleuniform. Det har blitt den “nye normale tilstanden” for franske jøder.

De europeiske elitene har i årevis forkynt multikulturalisme og religiøs og kulturell relativisme. Nå er vi ikke bare vitne til flere angrep på de tradisjonelt beleirede jødene og deres tro, men er også vitne til en avkristning, mener Meotti.

Den historiske tyske kirken St. Lambertus ble revet i forrige måned. Den katolske bygningen fra det 19. århundre ble jevnet med jorden for å gi plass til en kullgruve. Kun den verdslige miljøorganisasjonen Greenpeace protesterte. Førti av deres aktivister klatret opp i kirken for å protestere mot ødeleggelsen. De rullet ut et banner dere det stod: “De som ødelegger kulturen, ødelegger også folket.”

Oppgivelsen av gamle kirker skyldes ikke økonomiske grunner, skriver den italienske kulturredaktøren. Den katolske kirken i Tyskland hadde en rekordinntekt på 43 milliarder kroner i fjor. Det skyldes en kulturell nedgang, mener han. Det er en skjebne som også påvirker mange andre kristne monumenter i Europa.

annonse
[2]

Forfatteren viser til at det britiske boligmarkedet har fått en ny spesialitet: tidligere kristne kirker. En tidligere metodistkirke i Surrey ble nylig satt på salg for første gang på 154 år. Noen dager senere ble en kirke i London satt opp for salg – omgjort til et leilighetskompleks.

Religiøse symboler er en integrert del av en kultur. “Kommunismen var en slags falsk religion, selv om den hadde sin egen liturgi,” sa den franske forfatteren Michel Houellebecq i et intervju nylig. “Religion er mye vanskeligere å ødelegge enn et politisk system. Og religion spiller en sentral rolle i samfunnet og dets sammenheng.” Når gamle symboler forsvinner, blir de erstattet av nye – med egen identitet.

“Islam er et svar på kristendommen som den ønsker å erstatte,” sier professor Rémi Brague, forfatter av den nye boken Sur la religion (“Om religion”). Ifølge Brague er islamismen et forsøk på å erstatte den jødisk-kristne kulturen.

 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474