- Resett - https://resett.no -

Rene løgner og dobbeltmoral av Dagbladet og Øyvind Strømmen

Dagbladet fortsetter sin usaklige og sjofle hets mot nettavisen resett.no. Senest med en kommentarartikkel [1] av journalisten og forfatteren Øyivind Strømmen. Hans artikkel er så full av overforenklinger, dobbeltmoral og rene løgner, at man lurer på om han overhode har skjønt noe som helst av Jirde Alis budskap og hva den seriøse delen av kritikken mot henne går ut på. Strømmen ser intet annet enn hets, trusler og sjikane, og oppnår behendig å helt hoppe over de mer problematiske sidene ved hele denne saken.

Det eneste Strømmen har oppdaget at Jirde Ali har gjort som kan være grunn for kritikk er å sette “fuck” foran Listhaug. Intet annet. Ellers har han ikke et eneste ord å si om hennes budskap, som altså er svært negativt til omtrent alt ved Norge. Norge diskriminerer og undertrykker innvandrere og flyktninger, og når “hennes” gruppe gjør det dårlig innen integrering, arbeidsdeltagelse og kriminalitet, har hun kun ett eneste svar: Det er systemets feil, det er samfunnets feil, det er det “fucking” politiets skyld, det er den “fucking” ministeren sin skyld, det er NAV sin skyld. Hun har rett og slett spisset sitt budskap til å være et eneste stort angrep på Norge og nordmenn. Men dette har ikke Strømme oppdaget. Han ser bare en koselig tenåringsjente som er samfunnsdebattant og poet. På den måten ufarliggjør han budskapet til Jirde Ali, og reduserer henne til en jentunge vi ikke burde bry oss om.

Men Jirde Ali er noe helt annet. Hun er voksen, hun er talefør og hun har et budskap som vi bør ta alvorlig! Hun har fri tilgang til pressen og TV, hennes budskap er spredt i mediene som intet annet, og hun mottar priser og utmerkelser i fleng. Har ikke Strømmen overhode reflektert over hvorfor mediene skyver Jirde Ali frem og gir henne en medieoppmerksomhet som er få andre forunt? Og hva har hun faktisk selv bedt om: Jo, hun har da faktisk erklært: “Fuck diplomatisk debatt”. Hun ber altså om at vi må slutte å være saklige.

annonse

Strømmen hoverer over at resett.no har blitt dømt i PFU. Joda, og det skriver han i en avis som jevnt og trutt har blitt dømt i PFU, som bidro til den grove og ustoppelig hetsen av Tore Tønne, som endte med at han tok livet av seg. En avis som ble dømt til å betale en gigantisk erstatning til ambulansesjåføren Erik Schjenken etter å ha utropt ham til en grov rasist og holdt på i flere uker med personsjikane og hets helt til Schjenken pådro seg en alvorlig psykisk lidelse. Joda, Dagbladet har mye å være stolt av.

Strømmen hoverer også over at resett.no er sponset av milliardærer. Javel? Hvem er det som sponser Dagbladet, da? Er eierne fattiglus som ikke tjener penger? Og glem ikke at Dagbladet i svært mange år tjente seg rike på sex-annonser og fremmet prostitusjon i sine annonser. Joda, mye å være stolt av. Sannheten er at Dagbladet har en særdeles grumsete og tvilsom fortid av sjikane, personforfølgelse og prostitusjonsorgan! Og sannheten er også at resett.no allerede etter kort tid slettet den artikkelen de er felt for, og erkjente at det var en feiltagelse å publisere den. Men slike uinteressante fakta interesserer selvsagt ikke Strømmen. Da Dagbladet kjørte rasist-kampanjen mot den uskyldige Erik Schjenken, nektet de innbitt inntil det siste at de hadde gjort noe kritikkverdig.

Til å være en av de norske avisene som har hatt aller mest stygge, hatefulle og sjikanerende kommentarer etter sine artikler både i kommentarfeltet og på Facebook, er det forunderlig å lese at Strømmen nettopp i Dagbladet faktisk påstår at det er resett.no som er skyld i hva folk skriver på Facebook. Ja, Dagbladet har vært nødt til å stenge sitt eget kommentarfelt og har slettet hele artikler med tilhørende tråder på Facebook fordi de var så fulle av hatmeldinger og trusler. Så, da kan vi bruke Strømmens logikk, og gå ut fra at alt hatet er uttrykk for Dagbladets eget hat, da?

annonse

Det er for øvrig tragisk å se at Strømmen ikke en gang har evner til å skille mellom hva som er redaksjonelle artikler, og hva som er innlegg skrevet av gjesteskribenter. Han klarer heller ikke å skille mellom satire og seriøse kommentarartikler. Ja faktisk klarer han ikke å skille mellom noe som helst på resett.no, han sauser sammen satire, seriøs kritikk, kommentarer fra privatpersoner og hets skrevet på Facebook. Og Strømmen unnslår seg ikke med å avslutte sin usaklige hets med et sitat av en truende kommentar, som sto en kort stund på en uredigert Facebookside, men som hurtig ble slettet. Men slike faktaopplysninger som kan forklare hva han faktisk gjengir, gidder han ikke bry seg med. Alt som kan ramme resett.no, sant eller usant, løgn eller forbannet dikt, nei, se det bryr ikke Strømmen seg en døyt om. Skammelig, rett og slett.

Kanskje kan det for øvrig være av interessere å vite at resett.no faktisk har en fast kommentator som er en kvinne med somalisk opprinnelse? Hun mottar også en jevn strøm av trusler, hets og personsjikane, og må gå med voldsalarm. Javel, det er vel de forferdelige, rasistiske nordmennene som hetser og truer henne, da? Nei, det er faktisk muslimer som forfølger henne. Hvor mange somaliere er faste kommentatorer i Dagbladet, mon tro? Kanskje Dagbladet også skulle interessere seg for hennes opplevelser? Og hun er ikke den eneste innvandrerkvinnen som forfølges av det muslimske miljøet fordi de har brutt med æreskulturen og det begrensede livet de har blitt tvunget til. Men dette passer neppe inn i det verdensbildet Dagbladet vil dytte på oss.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474