- Resett - https://resett.no -

Bystyre i Storbritannia deler ut jakkenåler for å “utdanne” folket om “transkjønnede identiteter”

Bystyret i Brighton & Hove har bestemt seg for å utstyre ansatte med jakkenåler der det opplyses om deres “foretrukne pronomen”, som en del av et prosjekt som søker å “utdanne” publikum om at der å gjøre antagelser om en persons kjønn kan være “sårende og stressende”.

Ansatte i byens styre og stell vil bli oppfordret til å bruke jakkenålene der det står at “Mine pronomen er hun/henne/hennes” osv., når de blir distribuert i forkant av  “Transpersonenes synlighetsdag” den 31. mars.

Jakkenålene  vil også gjøres tilgjengelige ved biblioteker, universiteter og andre offentlige bygninger eid av bystyret som en del av en månedslang kampanje for å “øke bevisstheten rundt transseksuelle og ikke-binære mennesker og at alle har sin egen kjønnsidentitet”, ifølge en pressemelding [1].

annonse

Lokale nyhetsformidlere opplyser [2] at 16 000 jakkenåler skal produseres. Det omfattende initiativet vil også inkludere postkort, plakater og annen materiale med informasjon om forskjellige “kjønnsidentiteter” og hvordan man kan være støttende overfor den som identifiserer seg med disse.

– Selv om de fleste i det transkjønnede og ikke-binære miljøet bruker “han, hun eller dem”, er det noen som unngår tradisjonelle kjønnsidentiteter – som for eksempel er akjønnede, kjønnsskeive eller kjønnsflytende – de foretrekker å bruke andre kjønnsnøytrale pronomen som “xe”, “ze” eller “sie”, sier [3] Patrick Strudwick som er BuzzFeed UKs “LGBT-redaktør”.

Transeksualisme slik de fleste kjenner det er ingenting nytt og er et anerkjent, men sjeldent fenomen. Ikke-binære kjønnsidentiteter derimot har ingen støtte i empirisk forskning. “Ikke-binære folk” påstår gjerne at det finnes uendelig mange kjønn, og at kjønn er en sosial konstruksjon, noe mange transseksuelle er svært uenige i, da de ofte opplever at sosialisering ikke har noen effekt på deres identitet.

annonse

– Nå har vi mer frihet og sikkerhet til å være oss selv. Men det er fortsatt ting å ta tak i, sier Emma Daniel, som er formann i Brighton & Hoves likestillings- og inkluderingskomité.

Brighton & Hove er en av Storbritannias mest venstrevridde byer og bystyret i byen har promotert en klar LGBT-agenda overfor barn som nå forekommer over hele landet. I 2016 gikk bystyret inn for å be fireåringer “velge” hvilket kjønn de “identifiserer” seg med [4].

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474