- Resett - https://resett.no -

Personer med minoritetsbakgrunn rammet av brevbomber i Austin i Texas

To av brevbombene gikk av mandag. Den første tok livet av en 17 år gammel gutt og såret en 40 år gammel kvinne, begge var svarte.

Idet politiet holdt en pressekonferanse for å orientere om hendelsen, skjedde det en ny eksplosjon. En 75 år gammel kvinne med latinamerikansk bakgrunn ble såret. Hun er brakt til sykehus med muligens livstruende skader.

Myndighetene i den amerikanske byen mistenker nå at begge angrepene er knyttet til et annet brevbombeangrep den 2. mars. Da ble en 39 år gammel svart mann drept.

annonse

Myndighetene ber nå alle som får mistenkelige pakker, om å ringe til politiet.

Rundt 400.000 personer besøker i disse dager Austin i forbindelse med musikk- og teknologifestivalen South by Southwest. For fire år siden kjørte en mann en bil gjennom en sperring og inn i en gruppe festivaldeltakere. Fire personer ble drept og mange flere såret. Etter dette ble sikkerhetstiltakene skjerpet.

De tre eksplosjonene har skjedd i ulike deler av Austin og langt fra festivalområdet. I minst to av tilfellene har pakkene blitt levert i løpet av natten foran inngangsdørene til ofrenes boliger.

annonse

Politiet vet ennå ikke hva som er motivet bak angrepene, men ettersom alle ofrene har minoritetsbakgrunn, kan det være at dette er grunnen til at de ble angrepet, opplyser politisjef Brian Manley.

NTB-AP

[email protected] [1]

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474