- Resett - https://resett.no -

FedEx-ansatt såret da pakke eksploderte i Texas

En ansatt ble såret da en pakke eksploderte ved et FedEx-anlegg i Texas, melder amerikanske medier. Det er den femte pakkebomben i delstaten denne måneden.

Hendelsen fant sted tidlig tirsdag morgen ved et anlegg tilhørende budfirmaet FedEx i byen Schertz like ved San Antonio. Pakken som eksploderte, skulle sendes til Austin, opplyser FBIs spesialagent Michelle Lee til The Washington Post [1].

Eksplosjonen fant sted bare to dager etter at to menn ble såret i en eksplosjon i Austin i samme delstat. De fikk alvorlige skader.

annonse

Da var det gått kun timer etter at delstatsmyndighetene økte dusøren for å finne de ansvarlige bak tre brevbombeangrep tidligere denne måneden, også disse i Austin. To personer ble drept og to såret i de tre angrepene. Politiet mistenkte at det var sammenheng mellom hendelsene og undersøker om det dreier seg om hatkriminalitet. Alle ofrene har minoritetsbakgrunn.

Politiet har så langt ikke koblet den siste eksplosjonen tidlig tirsdag morgen til de fire foregående eksplosjonene, men en politikilde sier det i så fall «definitivt vil være grunn til bekymring» dersom det foreligger en kobling mellom sakene.

Ved tre av de fire tidligere tilfellene var pakkene som eksploderte, blitt levert til private adresser, melder BBC [2]. Den fjerde ble trolig utløst ved hjelp av en snubletråd utløst av to menn som gikk på en gate i Austin, ifølge politiet.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474