Trine Skei Grande. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

I går skrev Resett at Trine Skei Grande i januar i år fremstilte den da 17-år gamle gutten som hun først befølte og deretter hadde sex med under et bryllup i 2008 som ressurssvak, enkel og en som burde beskyttes mot seg selv.

Les historien om det som skjedde under bryllupet her.

I dag kjører VG en sak over to sider i papirutgaven med utgangspunkt i det Skei Grandes rådgiver og daværende kommunikasjonssjef i Venstre Jan-Christian Kolstø formidlet internt i Venstre og til andre medier.

annonse

«I forbindelse med intervjuet, da 17-åringen sto frem i VG 18. januar, skal Grandes rådgivere internt og overfor medier ha omtalt mannen som «ressurssvak», «litt enkel», uten jobb og stilt spørsmål ved hans mentale tilstand,» skriver VG i dag. De har snakket med flere kilder i Venstre.

VG skriver videre at «beskrivelsene av mannen er kommunisert i Venstre, blant annet på et møte i januar med en rekke Venstre-folk til stede. Sentrale kilder i partiet sier at de oppfattet at Grandes stab forsøkte å spre en holdning om at mannen er psykisk ustabil og at det derfor ikke er nødvendig å ta hans versjon på alvor.»

– Det ble fremstilt som om mannen ikke var tilregnelig. Jeg stusset på det, men forsto etter hvert hvor viktig det var for Grande og staben å få spredt at mannen ikke var til å stole på. De lyktes: Det ble ikke stilt noen spørsmål internt, sier en Venstre-kilde til VG.

En annen sentral Venstre-kilde sier det slik til VG:

annonse

– Jeg ble fortalt av Venstres informasjonssjef, Jan-Christian Kolstø, at mannens versjon var oppspinn og løgn og at det ikke var noe å feste lit til, fordi han var psykisk ustabil.

I virkeligheten er mannen ingeniørutdannet og i fast jobb som prosjektleder, skriver VG.

Avviser anklagene

Jan-Christian Kolstø var kommunikasjonssjef i Venstre til partiet gikk inn i regjering før han ble statssekretær for kulturminister Trine Skei Grande.

Han avviser anklagene, skriver VG.

annonse

– Dette er påstander fra anonyme kilder som jeg vil avvise. Jeg har hverken truffet eller snakket med den personen det er snakk om og har ikke grunnlag for å komme med noen karakteristikk av vedkommende, sier Kolstø.

VG skriver at verken Kolstø eller Trine Skei Grande selv vil svare på spørsmål tirsdag kveld om det skjedde noe seksuelt mellom Grande og den da 17 år gamle gutten.

Heller ikke spørsmål om hva Grande mente å si i Aftenposten-intervjuet i januar om at hun ikke var noen overgriper, ønsker de å svare på.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon