- Resett - https://resett.no -

Antirasistisk senter konstruerer rasisme for å overleve

I Norge er vi så privilegerte at vi må konstruere rasisme for å finne noe å anklage nordmenn for. Telemarksavisen kunne informere om at det var et rasistisk angrep på en buss i Skien der offeret var en hijabkledd muslimsk jente på 13 år. Den 5. mars kom Antirasistisk senter (ARS) med en artikkel basert på jentas forklaring og med Telemarksavisen som referanse, og kunne meddele at «punish a muslim day» muligens hadde kommet til Norge.

Naturligvis skapte dette stor frykt i både nærmiljøet og ellers i samfunnet. Telemarksavisen er den eneste kilden, og ARS skrev at mannen slo jenta mens han sa «its a punish muslim day». Det merkelige her er at i en samtale startet av jenta selv på ung.no spør hun om angrepet på henne kan ha noe med at det den 3. april var «punish a muslim day». «Vet ikke om det er fordi det er 3. april og `punish a muslim day` eller en annen grunn» skrev jenta, og ikke at mannen sa dette mens han slo henne.

Det hadde vært naturlig at denne informasjonen kom med dersom det hadde skjedd. Antirasistisk senter bekrefter og mener at hun har helt rett i at det har vært snakk om «punish muslim day», selv om det ikke har vært noe særlig snakk om det i Norge. De anbefaler jenta å ta med en ansvarlig voksen og anmelde hendelsen.

annonse

Kort tid etter mottar Antirasistisk senter et stort press fra mange lesere og blir bedt om å redegjøre for saken da mange syns at noe skurret. Telemarksavisa tok ned saken [1] og svarer meg via Messenger at det skyldes en utvikling i saken og at de undersøker en del detaljer. Noen dager senere skriver de på nytt at saken er henlagt. Jeg fjernet mitt innlegg på Facebook som var til støtte for jenta samme dag.

 Saken henlegges

Politiet henlegger saken og opplyser om at de har sett på videoopptaket og bekrefter at jenta sitter alene på den aktuelle bussen uten at det noe skjer. Bussjåføren som angivelig skulle ha kastet ut denne rasistiske mannen kunne heller ikke huske å ha kastet ut noen. Jeg vil tro at det er vanskelig å glemme en så dramatisk hendelse.

annonse

Så i teorien skjedde ingenting av dette, men ARS-nestleder Shoaib Sultan, som livnærer seg på at noe rasistisk skjer, holder fast ved sin versjon og sier at noe har skjedd. Han sier med andre ord at videoopptaket lyver, politiet lyver, og bussjåføren lyver. Kan det faktisk være slik at denne saken ga ARS det de hadde ventet på så lenge, og at ved å holde liv i den kunne de bevise hvor «rasistiske» nordmenn var? Sultan påstår jo etter å ha fått fremvist fakta at han tror på jenta og hennes familie at noe har skjedd selv om politiet som tillits- og trygghetsskapende part forteller til media at ingenting har skjedd etter nøye etterforskning?

Antirasistisk senter legger ut et innlegg mange dager etter at saken ble fjernet fra TA og viser med hele deres kraft at de verken har til hensikt å ta ansvar for sin krisemaksimering og fryktspredende stil. De holder derimot fast ved at dersom jenta sier at noe har skjedd, så er de snille og gode som tror på en 13 år gammel jente som ble tatt for en rekke løgner. Dette fører befolkningen bak lyset, og det er en skam at våre skattepenger skal bli brukt for å spre frykt og konstruere hendelser.

ARS med splittende retorikk

Telemarksavisa melder at politiet ikke kan verifisere historien, og at den dermed er henlagt. Konsekvensene er at det vil være langt vanskeligere for befolkningen å ha tillit til en organisasjon som ARS. De ser spøkelser ved høylys dag. Ikke minst er det svært uheldig for mangfoldet at en organisasjon går så hardt ut mot «rasist-Norge» uten å være kildekritisk.

Det mest skuffende med denne saken er ikke at ARS med sin splittende retorikk går ut med en slik informasjon – det var å forvente ut fra hva de har prestert tidligere – men snarere medias manglende interesse for at de sprer en slik informasjon uten kildekritikk.

Etter at jeg konfronterte ARS med deres elendige kildekritikk angående noe så alvorlig, var hersketeknikkene på plass. De skriver følgende på deres svar til meg: «Selvsagt er vi ikke ute etter å spre frykt, (forøvrig en nokså vanvittig påstand når den kommer fra skribent på Resett)»

Men selvsagt sprer de frykt, og det faktum at de drar inn Resett for å sammenligne denne løgnen de var med på å fronte med noe annet jeg har skrevet på Resett, er jo helt absurd. Er det noen som bidrar til mer splittelse, så er det Antirasistisk senter med sitt godt utvalgte fokus på rasisme når den er rettet mot mørkhudete og muslimer. De overser glatt den rasismen mot hvite og etnisk nordmenn, og gang på gang retter jeg spørsmål om dette til deres organisasjon, men svaret er alltid like fraværende.

Går rasisme kun én vei for Antirasistisk senter?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse