Nina Owing i NRK omtalte 17-åringen i Grande-saken som "mann". Skjermdump fra Dagsrevyen 16. april, 2018.
Del saken
 • 384
 •  
 •  
 •  
 •  

Kringkastingsrådet har mottatt over 40 klager på et halvt døgn etter at Dagsrevyens Nina Owing omtalte den 17 år gamle gutten, som hadde sex med Trine Skei Grande på en åker i 2008, som en “mann”.

For to dager siden kunne Resett fortelle at innslaget førte til at tidligere NRK-journalist Pernille Dahl Johnsen gikk hardt ut mot tidligere kolleger i et innlegg på Facebook.

– Dette er å tilsløre realiteten i hendelsene: Han var ingen ”mann”, men en mindreårig ungdom, og det hyggelige uttrykket ”var sammen med” er neppe en sannferdig beskrivelse av maktasymmetrien det innebar at en 38 år gammel, mektig stortingsrepresentant, lærer og nestleder i partiet Venstre gjennomførte samleie på en full 17-åring, skriver hun på Facebook.

Johnsen skriver videre at gutten i 10 år var villig til å beskytte Grandes rennommé, ved å bære byrden på sin unge rygg og at NRK burde vist han respekt.

Hun oppfordrer nå alle sine følgere om å sende inn klage til NRK.

Kringkastingsrådet ønsker imidlertid ikke ta selvkritikk for at de hadde omtalt den 17 år gamle gutten som en “voksen mann”, men at de kunne kalt han ungdom.

I et intervju med avisen journalisten mener redaktør Marius Tetlie for faglinja i NRK at det er opp til seerne å bedømme hva den 17 år gamle gutten er.

– Vi kunne ikke brukt begrepet barn, samtidig ser vi at vi ikke var helt presise med å kalle ham voksen. Vi kunne ha kalt ham ungdom, sier Tetlie til avisen.

Tetlie understreket overfor journalisten at NRK opplyste at den involverte parten var 17 år og at det er opp til det norske folk å bedømme om han er en voksen mann eller ikke.

– Det var ikke informasjon som ble holdt tilbake, og seerne kunne jo bedømme dette selv.

Om du er misfornøyd med NRK og deres håndtering av Grande-saken, kan du si det her.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 384
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]