- Resett - https://resett.no -

Salah Abdeslam dømt til 20 års fengsel i Belgia

Salah Abdeslam, som antas å være den eneste gjenlevende gjerningsmannen bak terrorangrepene i Paris i november 2015, er dømt til 20 års fengsel i Belgia.

Den belgiskfødte franske 28-åringen, som er av marokkansk opphav, ble pågrepet i Molenbeek i Brussel i mars 2016, etter å ha vært etterlyst i fire måneder.

Tre dager før pågripelsen var han i skuddveksling med belgisk politi, og Abdeslam ble i den sammenheng tiltalt for drapsforsøk.

annonse

Mandag fant en domstol i Brussel Abdeslam og en 24 år gammel medtiltalt, Soufinae Ayari, skyldige i terrorrelaterte drapsforsøk på politifolk og dømte dem til 20 års fengsel. Ingen av de to var til stede i retten da kjennelsen ble lest opp.

– Det hersker ingen tvil om at Abdeslam og Ayari var involvert i ekstremisme, heter det i kjennelsen.

Abdeslam ble utlevert til Frankrike kort tid etter pågripelsen i Belgia og satt i fransk varetekt til rettssaken i Brussel åpnet.

annonse
[1]

Han vil senere bli returnert til Frankrike og stilt for retten også der, tiltalt for Paris-terroren som kostet 130 mennesker livet i november 2015.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474