Skjermdump fra traileren til første sesong av TV-serien Counterpart, med skuespiller J. K. Simmons.
Del saken
 • 126
 •  
 •  

Vi så det i den siste Star Wars-filmen før jul, men også i sesong to av Stranger Things på Netflix og spesielt i deres storsatsning Althered Carbon: Politisk korrekthet, kulturmarxisme, klassekamp og sosialisme gjennomsyrer underholdningsbransjens produkter mer og mer.

annonse

Annonse

Vi som ikke liker det, må finne oss i å stoppe å se denne formen for underholdning halvveis, sånn like før katarsis når de såkalte slemme holder på å vinne. Det gir jo også en ny mening på flere nivåer. Og det er vel derfor Kylo Ren i Adam Drivers skikkelse er blitt så vanvittig populær, den eneste hvite mannen med tæl og egne meninger i The last Jedi som kom ut før jul.

Nå ser vi det igjen i Westworld, som nettopp er ute på HBO. Politisk korrekthet er viktigere enn noensinne for de som holder fast på ideologi. Sosial urettferdighet, klassekamp, sosialisme, identitetspolitikk og til og med legitimering av vold og drap fordi de slemme kapitalistene fortjener det, i ekte Antifa-ånd. Dette er noe av det vi får se i den første episoden av Westworld. Helt i tråd med det meste av det som kommer fra Hollywood for tiden.

annonse

Annonse

Det finnes tusenvis av flere eksempler, for dette har pågått i lang tid. Før kunne en rollebesetning på fire små, søte barn i en større film- eller tv-produksjon bestå av en afroamerikaner, en latino eller en asiat og et par hvithudede. Og da aksepterte vi at det dreide seg om å kapre de optimale markedsandelene. Akkurat som med alle boyband.

annonse

Annonse

Men så ble det mer en ideologisk kamp hvor nye rollemodeller skal fortelle oss hvordan vi skal og må leve lykkelige i en fullglobalisert, multikulturell verden, akkurat som alle de lykkelige menneskene lever i fullstendig lykke og harmoni i den tredje, forferdelige Matrix-filmen.

2000-tallets politisk korrekte ideologi startet imidlertid ikke med Wachowski-brødrene, som lagde Matrix-filmene og som nå kaller seg Lilly og Lana. Denne type indoktrinering har vi sett helt siden 1970-tallet, og NRK har sogar fått nær uvirkelige og ærlige politiske direktiver også helt siden 1970-tallet, altså stortingsmeldinger, utformet av ansvarlige mennesker i hovedsakelig Arbeiderpartiet, uten at jeg skal gå lenger med det for ikke å bli kalt en konspirasjonsteoretiker. Det får holde med å være en Resetter.

Derfor er det bra å fremme de gode seriene, blottet for politisk ideologi og den påtvungne kulturmarxistiske fortellingen om sosial ulikhet og behov for klassekamp, men som istedet fokuserer på nettopp bare det å lage god TV. Counterpart på det amerikanske tv-selskapet Starz er nylig avsluttet. Og det er en sann glede glede å se en ekte, god spionthriller, velprodusert med fantastiske skuespillerprestasjoner. Dette liker vi. Mon tro om ikke NRK kan kjøpe inn dette istedenfor å fylle barne-tv med svenske feminist-TV-produksjoner, eller fylle lommene til feministene som produserer de svenske feministiske TV-produksjonene.

Neida, det gjør de nok ikke. Ansvaret for å fortsette å fremme politisk korrekthet, identitetspolitikk og forestillingen om den multikulturelle suksesshistorien ligger tungt på de som styrer. Og dette er mer gjennomsiktig nå enn noen gang før. Er de desperate, er det derfor de går sånn hardt ut og ødelegger tilsynelatende god TV og film ved å gjennomsyre det med kulturmarxistisk vås? Eller er de rett og slett overdådig selvsikre og seg selv bevisst sitt samfunnsansvar?

annonse

Annonse

Uansett, jeg ville bare si noen ord om en flott TV-serie som jeg håper vi får se på norske TV-skjermer snart: Counterpart med den virkelig gode skuespilleren J. K. Simmons, han fra filmen Whiplash.

(Dette innleggende kommer også på Resett Talkshow)


Del saken
 • 126
 •  
 •  
 •  
  126
  Shares
 • 126
 •  
 •  
annonse

Les også: