- Resett - https://resett.no -

Ap mener sykehjemsløfte kan strande på kokkemangel

Frp-løftet om tilskudd til kjøkken og kokk ved landets sykehjem er et luftslott, mener Aps Martin Henriksen. I flere år har søkertallet til kokkefaget falt.
– Frp-leder Siv Jensen må først sørge for at det faktisk utdannes nok kokker før hun kaster om seg med løfter om kokker til alle, sier Henriksen til NTB.

Han viser til tall fra Utdanningsdirektoratet som synliggjør at det siden 2013 er blitt 776 færre søkere til kokkefaget. Nedgangen er på 15 prosent. I samme tidsrom har elevtallet innen restaurant- og matfag falt fra 3.955 til 3.502 elever, påpeker Henriksen.

– Å få flere til å bli kokk er viktig for å gi eldre god mat, men også for restaurantnæringen, turistnæringen og eksport. Arbeiderpartiet har flere forslag som kunnskapsministeren straks bør ta tak i, sier Henriksen.

annonse

Han viser blant annet til Ap-forslaget om den praktiske skolesekken, der tanken er at grunnskoleelever skal få sjansen til å prøve seg ut i et eller flere yrkesfag.

Det var i landsmøtetalen sin at Frp-leder Siv Jensen kom med løftet om å innføre en egen tilskuddsordning som skal gjøre det mulig for kommunene å reetablere eller bygge lokalkjøkken samt ansette egen kokk ved landets sykehjem.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474