- Resett - https://resett.no -

Kvinner elsker menn med skjeggstubber

Noen av oss har vel lagt merke til det. Kvinner virker en smule mer interessert når vi har gått «ustelt» i en drøy uke. Og det er jo et paradoks. Men forskningen gir støtte til denne erfaringen. En artikkel i tidsskriftet Evolution and Human Behavior [1] slår fast at ansiktshår i stor grad påvirker folks oppfatning av menns sosio-seksuelle attributter.

Et forskningsprosjekt så på hvordan menn og kvinner vurderte bilder av mannsansikter som var henholdsvis glattbarberte, hadde skjeggstubber eller fullt skjegg. Man testet også ut hvordan reaksjonen var i kvinnenes ulike faser av menstruasjonssyklusen.

Kvinnene vurderte menn med tette skjeggstubber som mest attraktive, med liten forskjell i de andre kategoriene. Menn vurderte helskjegg som mest attraktivt, etterfulgt av skjeggstubber. Men det er verdt å merke seg at man fikk best utslag på ca. 10 dager gamle skjeggstubber.

annonse

Fullskjegg ble vurdert som det beste signalet på farskapsevner og helsetilstand for både kvinner og menn. Kvinner mente også at fullskjeggede menn var mer dominante og maskuline, spesielt når kvinnene var i den fruktbare fasen av menstruasjonssyklusen, den såkalte lutealfasen [2]. Til menns opplysning tar den til omtrent 14 dager etter starten på blødningene og varer til neste menstruasjon.

Enkel forklaring

Det skal være en forklaring på kvinners hang til skjeggstubber.

annonse

Den danske sexologen Rikke Thuesen har svaret:

– I perioden de har eggløsning faller de gjerne for maskuline menn. Menn med skjegg eller stubber virker ofte sterke, maskuline og beskyttende, dermed søker fruktbare kvinner etter sterke hanner som kan gi barna deres gode gener, mener hun ifølge Ektrabladet.dk.

Ansiktshår forstørrer hakepartiet og kjeven. Stort hakeparti er et typisk tegn på høyt nivå av testosteron og derfor maskulinitet. Med litt ekstra skjeggvekst og fylde kan vi menn altså «narre» kvinnene til å tro at det er mer tak i oss enn det virkelig er.

Kvinner faller for andre typer menn i ulike stadier av syklusen. Når de ikke er fruktbare, søker kvinner oftere etter nærhet og samhørighet, og der når gjerne ikke de typisk maskuline mannfolkene høyt opp, ifølge Thuesen.

Konklusjon

Gidder man ikke barbere seg, så faller de som fluer. Det er altså ikke å anbefale å ta i bruk høvelen før du skal på fest. Ta deg en uke på fjellet, reis deretter på fest og spor opp en kvinne som nettopp har fått eggløsning.

Men husk prevensjon..

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474