- Resett - https://resett.no -

Une Aina Bastholm gjenvalgt som MDG-topp

Une Aina Bastholm ble lørdag gjenvalgt som nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne. Om kort tid skal det avgjøres hvem som blir mannlig talsperson.

– Vi skal over sperregrensen og bli et bredt, grønt folkeparti, sa Bastholm i valgtalen sin.

32-åringen er innvalgt på Stortinget fra Oslo, men er i foreldrepermisjon, og Per Espen Stoknes møter i hennes sted. Bastholm som første gang ble valgt til talsperson i 2016, vil gjenoppta vervet sitt over sommeren.

annonse

I motsetning til de øvrige partiene på Stortinget har ikke MDG en partileder, men to nasjonale talspersoner – en mannlig og en kvinnelig. Bastholm ble valgt uten motkandidat, mens Arild Hermstad og Farid Shariati begge er kandidater til å etterfølge Rasmus Hansson.

Hansson takkes lørdag av som mannlig talsperson, og er blant dem som mener partiet bør vrake dagens ledermodell og i stedet velge en partileder. Spørsmålet skal ut på uravstemning i partiet og blir først avgjort til høsten.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474