- Resett - https://resett.no -

Demokrater sikrer støtte til Haspel som ny CIA-sjef

Gina Haspel ligger an til å bli utpekt til ny CIA-sjef under onsdagens avstemning i Senatets etterretningskomité etter å ha fått støtte fra fire demokrater.

Demokratenes leder i etterretningskomiteen, Mark Warner, sa tirsdag at han er blitt overbevist om at Haspel, som ledet et torturprogram i CIA under Bush-administrasjonen, ikke vil tillate denne type avhørsteknikker som CIA-sjef.

– Jeg mener hun er en som kan og vil stå opp mot presidenten hvis hun skulle bli beordret til å gjøre noe ulovlig eller umoralsk, som å gjenoppta bruk av tortur, sier Warner i en uttalelse der han kunngjør sin støtte til Haspel.

annonse

Warners beslutning kom etter at Haspel var blitt grillet av etterretningskomiteens medlemmer.

– I lys av etterpåklokskap og min erfaring som høytstående leder i CIA, kan jeg si at dette avhørsprogrammet ikke er noe CIA burde ha iverksatt, sa Haspel i skriftlige svar på over 60 spørsmål fra etterretningskomiteen.

– Som CIA-direktør vil jeg nekte å delta i enhver foreslått aktivitet som strider mot mine moralske og etiske verdier, sa hun.

annonse
[1]

Tre andre demokrater – Joe Manchin, Joe Donnelly og Heidi Heitkamp, har også gitt sin støtte til Haspel.

Republikanerne har et flertall på 51 mot 49 demokrater i Senatet, men hun har vært avhengig av støtte fra demokratene. To av de republikanske senatorene – Rand Paul og John McCain – vil ikke gi sin støtte til henne.

Haspel er nominert av president Donald Trump til vervet som ny CIA-leder etter at CIA-sjef Mike Pompeo ble oppnevnt som utenriksminister.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474