- Resett - https://resett.no -

Flere hundre deltok i Palestina-demonstrasjon i Oslo – oppfordret til drap på jøder

Flere hundre personer troppet opp i en demonstrasjon mot Israel i Oslo sentrum tirsdag. Demonstrantene startet markeringen foran Stortinget, for så å bevege seg mot Israels ambassade.

– Vi roer oss ikke ned før palestinerne får leve et fritt og verdig liv, med fulle rettigheter, sa leder Tora Systad Tyssen i Fellesutvalget for Palestina da hun talte til folkemengden som samlet seg utenfor ambassaden.

Hun påstår at statsminister Erna Solberg (H) har «frekkhetens nådegave», da hun har ment at begge parter i konflikten bør roe seg ned.

annonse

Aftenposten [1] skriver at demonstrantene ropte “boikott Israel” og “fri Palestina”, men Resett erfarer at det forekom langt mer brutale slagord, på arabisk.

– “Khaybar khaybar ya yahud” (Khaybar, Khaybar, dere jøder), lød det fra flere mannlige demonstranter, tilsynelatende av utenlandsk bakgrunn. Dette er en referanse til en massakre på jøder utført av Muhammed ved Khaybar-oasen i år 628.

Flere fagforeninger, ungdomsforeninger og partiene SV, Rødt og Oslo Arbeiderparti var blant arrangørene av demonstrasjonen.

annonse

Resett-kommentator Shurika Hansen var en av vitnene til opptrinnet. Hun forteller om en svært truende og aggressiv stemning blant demonstrantene.

– Det var menn som trampet og skrek, også hadde de et kamprop, som Muhammed selv skal ha brukt da han angrep jøder. Dette var kanskje 100 meter unna Israels ambassade. De var svært aggressive, det var veldig skremmende, sier Hansen.

Men det var også flere nordmenn til stede blant demonstrantene.

– Det var mange etniske nordmenn i Palestina-skjerf der. De ropte “Boikott Israel”. Jeg tror ikke de vet hva de egentlig var med på.

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474