- Resett - https://resett.no -

Regjeringen gir mer til innsats mot mobbing og ekstremisme

Regjeringen vil doble bevilgningene mot mobbing og styrke kampen mot ekstreme holdninger.

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å øke bevilgningen til håndhevingsordningen for mobbesaker fra 17 til 34 millioner kroner.

Håndhevingsordningen for mobbesaker er en klageinstans hos fylkesmannen for elever som opplever at skolene ikke gjør nok for å hjelpe dem. Siden ordningen ble innført i fjor høst, har 560 saker blitt meldt inn, og i tre av fire saker oppfylte ikke skolen mobbeloven.

annonse

– Foreldre og elever som mener skolen og kommunen ikke tar mobbesaken deres på alvor, skal enkelt få rask og korrekt hjelp. Derfor styrker vi klageordningen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Regjeringen vil også løfte kunnskapen om ekstreme holdninger og 22. juli og foreslår om lag 3,5 millioner kroner til dette arbeidet. Pengene fordeles slik:

*Holocaust-senteret får to nye stillinger for å styrke forskning og formidling.

annonse
[1]

* Til sammen 2 millioner kroner ekstra gis til 22. juli-senteret, Utøya AS og Det europeiske Wergelandssenteret for opplæringstilbudet 22. juli og demokratisk medborgerskap. Det er knyttet til minne- og læringsstedene i Regjeringskvartalet og på Utøya.

* Oslo Met – storbyuniversitetet får 720.000 kroner til et utdanningstilbud for «jødiske veivisere» for å bidra til flere besøk hos norsk skoleungdom.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474