En gruppe utenlandske journalister er nå på plass i Nord-Korea for å dekke ødeleggelsen av landets anlegg for atomprøvesprengninger i Punggye-ri, sett på dette satellittbildet fra mars i år. Foto: Airbus Defense and Space / 38 North / AP NTB scanpix
annonse

Nord-Korea snur og gir grønt lys til de åtte sørkoreanske journalistene som ble nektet innreise til landet i forbindelse med nedleggelsen av et atomtestanlegg.

annonse

En liten gruppe utenlandske journalister ankom Nord-Korea tirsdag. De sørkoreanske journalistene var også invitert, men hadde ikke fått bekreftelse fra Pyongyang før avreise. Onsdag fikk de likevel grønt lys av gjenforeningsdepartementet.

annonse

– Myndighetene vil sette i gang nødvendige tiltak for journalistene, som å godkjenne innreise til Nord-Korea og tilby transport, het det fra departementet.

De andre journalistene som får anledning til å overvære ødeleggelsen av testanlegget i Punggye-ri, kommer fra USA, Russland, Kina og Storbritannia. Dette er ventet å skje en gang mellom onsdag og fredag, avhengig av været. Selve anlegget ligger såpass øde at det vil ta 20 timer med tog og buss fra Pyongyang for å komme dit.

annonse
annonse

Kinesiske geologer hevdet tidligere i år at testanlegget alt er delvis ødelagt, noe som skjedde etter en atomprøvesprengning i september i fjor.

Satellittbilder av anlegget viser ifølge vestlige eksperter at arbeidet med å avvikle anlegget begynte i midten av mai.

Nord-Korea har gjennomført seks atomprøvesprengninger i Punggye-ri. Den siste var så kraftig at den utløste et jordskjelv med en styrke på 6,3.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.