- Resett - https://resett.no -

Seks gode råd for deg med pollenallergi

Skrekksesongen for alle allergikere er allerede godt igang. Alt fra mars måned vil de som er allergiske mot or og hassel få problemer. Men det er først i mai at de fleste som sliter med allergi kjenner at det går utover både skole og jobb.

Vanlige symptomer på pollenallergi er rennende nese og øyne. Allergikeren føler seg trett og uopplagt og får nedsatt konsentrasjonsevne.  I dag har over 1 000 000 nordmenn pollenallergi.

Bjørk, salix, gress og burot er det vanligst å plages med fra disse tider og helt frem til i slutten av august. Av disse er det bjørka de fleste allergikere har størst problemer med.

annonse

Bjørka blomstrer i månedskiftet april/mai i Sør-Norge og opptil en måned senere i Nord-Norge. Blomstringen skjer noe senere til fjells enn i lavlandet.

Bjørka avgir store mengder pollen og gir derfor store plager. For mange er bjørka den eneste tresorten som gir allergi.

SEKS GODE RÅD FOR DEG MED POLLENALLERGI:

Hvis ingenting av dette virker, hva med å prøve noen kjerringråd?

annonse

Et av dem er å smøre matolje inni nesen. På denne måten blir det vanskeligere å dra pollenstøv inn i slimhinnene, og du vil slippe mange av plagene dine.

Et annet er å ta to furunåler (de henger sammen i par) og legge disse i bløt i et glass renset vann. La furunålene ligge i en time. Det er viktig at vannet er renset og at det ikke varmes opp. Fjern deretter furunålene, og drikk vannet langsomt. Det sies at du vil merke lindring umiddelbart.

Du kan også prøve å løpe naken rundt huset med et halvfullt konjakkglass i hver hånd på vinterstid.

Eller var det mot forkjølelse tro?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474