- Resett - https://resett.no -

Rasende redaktør i Faktisk.no hevder seg urettferdig behandlet av Resett

En meget rasende redaktør i Faktisk.no ringte Resett i dag kl. 14:32. Han mente Resett var uetterrettelige i måten vi beskrev [1] Faktisk.no sin sak om Tommy Robinson [2]. De hadde aldri omtalt 11-åringer som kvinner, og ei heller skrevet at Tommy Robinson var høyreekstrem, mente redaktør Kristoffer Egeberg.

Jeg tilbød Egeberg å skrive tilsvar i Resett, noe han ikke svarte på. Og da jeg ba ham sende en epost og forklare hvorledes vår artikkel burde korrigeres, la han på røret. Før det hadde han truet med å melde Resett til Facebook på grunn av kommentarfeltet der.

Men Egeberg kan ikke løpe vekk fra at de selv har et meget bevisst forhold til språk, ordlyd og mening. I artikkelen sin siterer de en sak i The Telegraph hvor, sitat: «farene for høyreekstremisme» (sitat slutt) åpenbart er ment å hefte ved Tommy Robinsons fortid. Faktisk.no sine journalister vet meget godt hva de gjør.

annonse

Og det samme er tilfelle når de setter sammen følgende setning: «Ofrene er 18 kvinner, som var i alderen 11–17 år da de kriminelle handlingene skjedde mellom 2004 og 2011.»

Her starter Faktisk.no med å beskrive ofrenes status i dag (som kvinner), mange år etter at overgrepene faktisk skjedde. Da de var ofre, var de barn og ikke voksne kvinner. Ordet «barn» fremkommer ikke i det hele tatt i sammenhengen til Faktisk.no.

Og det viktigste man vil ha frem, skal alltid først, slikt vet journalister godt.

annonse

De burde skrevet: «Ofrene var barn i alderen 11-17 år da de kriminelle handlingene skjedde mellom 2004 og 2011.»

Det hadde åpenbart skapt et annet inntrykk, og hvis ikke redaktør Egeberg forstår såpass, har han neppe plukket opp «faget» som er så innarbeidet der han kommer fra, nemlig Dagbladet.

Siden redaktøren i Faktisk.no la på røret midt i den samtalen han selv tok initiativ til, får vi kommunisere gjennom Resett (som de nok leser nøye):

 

Kjære redaktør Egeberg,

Nå som vi har gjort deg oppmerksom på det inntrykket vi tror dere helt bevisst prøver å skape, nemlig å tone ned sympatiene for ofrene i voldtektssakene i England og derved de kriminelle handlingenes alvorlighetsgrad, kan dere jo korrigere ordlyden i artikkelen deres og samtidig påpeke at dette aldri var deres intensjon.

annonse

En viss balanse i beskrivelsene av Robinson hadde også høynet kvaliteten på artikkelen deres. Det finnes faktisk ulike inntrykk av denne mannen.

I så fall skal Resett også korrigere sin artikkel og få med at rettelser er gjort.

Mvh

Helge Lurås

Redaktør

Resett

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474