- Resett - https://resett.no -

Ni druknet i båtulykke utenfor Tyrkias kyst

Nyhetsbyrået Anadolu melder at båten fikk trøbbel utenfor Demre-distriktet i den populære tyrkiske turistprovinsen Antalya.

To voksne, en kvinne og seks barn mistet livet, ifølge nyhetsbyrået. I tillegg er en person savnet, mens fem personer ble reddet opp av vannet.

Nyhetsbyrået Dogan skriver at de som var om bord i båten var migranter som ulovlig var på vei til Europa, selv om det er uklart hvilken rute de hadde planlagt å ta. Det nærmeste EU-territoriet er den lille greske øya Kastellorizo.

annonse

Nasjonaliteten på dem som var om bord i båten er foreløpig ikke kjent.

Over en million mennesker, hovedsakelig folk som flyktet fra krigen i Syria, krysset til EU-landet Hellas fra Tyrkia i 2015. Tyrkia inngikk i 2016 en avtale med EU om å stanse strømmen av flyktninger til Europa i bytte mot blant annet økonomisk hjelp.

Etter dette har antallet migranter som krysser Egeerhavet og Middelhavet fra Tyrkia til Hellas falt kraftig. Observatørgrupper har imidlertid uttalt at antallet som forsøker å krysse denne ruten har tatt seg opp igjen de siste månedene.

annonse

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har 10.948 mennesker tatt veien til Hellas i år fram til 30. mai, betydelig flere enn i samme periode i fjor. 35 har så langt mistet livet under denne ferden, ifølge IOM.

NTB-AFP

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474