- Resett - https://resett.no -

Hver tredje etterlatte sykmeldt eller uføretrygdet etter 22. juli

Fortsatt er 35 prosent av de etterlatte etter terrorhandlingene 22. juli 2011 sykmeldt eller uføretrygdet, viser tall fra støttegruppa.

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli har gjort en rundspørring blant sine medlemmer i forkant av et møte med Helsedirektoratet om saken torsdag, ifølge P4.

Mens 35 prosent av de etterlatte er sykmeldt eller blitt uføretrygdet, svarer 30 prosent av dem som overlevende terrorangrepet at de «sliter mye» eller «sliter litt». Åtte av de overlevende og tolv av de etterlatte er i dag helt uten jobb.

annonse

Leder Lisbeth Røyneland for støttegruppen tror mange fortsatt har det vanskelig blant annet fordi de ikke har fått den hjelpen de trenger. Antakelsen får støtte i Helsedirektoratet.

– Tallene viser med all tydelighet at det de har vært utsatt for er ekstremt, og at mange dessverre ikke har fått god nok hjelp i etterkant, sier avdelingsdirektør Mette Garvoll for psykisk helse og rus.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474