- Resett - https://resett.no -

PST-sjefen og politimesterne i Oslo og Troms fortsetter

PST-sjef Benedicte Bjørnland får forlenget åremålet. Det gjør også politimesterne Hans Sverre Sjøvold og Ole Bredrup Sæverud i henholdsvis Oslo og Troms.

Det ble offentliggjort etter statsråd fredag. Åremålsperiodene er seks år.

Benedicte Bjørnland (53) har vært sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siden 2012.

annonse

– Bjørnland har i sin første periode som sjef for PST vært en strategisk, utviklingsorientert og handlekraftig leder. Et sammensatt trusselbilde, i tillegg til endringer internasjonalt og i vårt eget samfunn, gjør denne stillingen svært krevende, sier justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Hans Sverre Sjøvold (60) har vært politimester i Oslo politidistrikt siden 2012. Han kom fra stillingen som ekspedisjonssjef i Politiavdelingen Justis- og beredskapsdepartementet da han tok over som leder for Norges største politidistrikt.

Ole Bredrup Sæverud (46) fortsetter som politimester i Troms.

annonse

– Som toppledere i politiet har politimesterne en sentral rolle i å forme fremtidens politi og ikke minst viktige lederoppgaver i den pågående endringsprosessen i politiet. Når Sjøvold og Sæverud fortsetter som politimestre i Oslo og Troms, sikrer vi kontinuitet i endringsarbeidet i disse politidistriktene, sier Wara.

(©NTB)

[email protected] [1]

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474