- Resett - https://resett.no -

Er norske barnehager blitt et arnested for ekstremisme?

— Hva gjør vi på fredager i barnehagen, spør barnehagetanten de små rundt lekebordet. – Spiser god mat, foreslår en gutt. – Leker, sier en annen. – Ber, foreslår en tredje. – Hvorfor ber dere da? spør tante. – Fordi vi er flinke?- Jeg vet det, utbryter en jente med hijab ivrig. – Fordi vi er muslimer!

Det er fredag og barna rydder sammen puslespillbrikkene for å gå inn i aktivitetsrommet. Vi er i den muslimske Urtehagen barnehage på Grønland. Her har avdelingene navn som “Djannah”, og “Bismlillah”, som betyr “Paradis” og “I Guds navn”. Barna lærer å synge “Bæ bæ lille lam”, men også barnesangen “Lille muslim”. På veggene henger tegninger av det norske flagg side om side med arabisk fargelagt kalligrafi med sitater fra Koranen.

Det var i Aftenposten [1] vi kunne lese dette i 2007

annonse

Urtehagen barnehager AS består av 6 barnehager, alle i Bydel Gamle Oslo. To barnehager har et islamsk grunnlag. Barnehagen ble startet av Trond Ali Lindstad tidlig på 90-tallet. I artikkelen i Aftenposten sa Ali:

– Mange muslimske foreldre ønsker å ha barna sine i en institusjon som gjenspeiler deres verdigrunnlag, tro og kultur. – As–salamu alaikum!

Trond Ali Linstad [2], som var den første nordmann som konverterte til Islam [3], er gift med den tidligere dobbeltagenten, Karin Linstad, som i dag er barnehageleder for Urtehagen barnehager [4]. Karin Linstad var agent i Mossad, men jobbet egentlig for palestinske interesser [5] slik hennes ektemann gjør.

annonse

Man må kunne stille seg spørsmålet om hva det er vi gjør med barna våre i dagens barnehager. Med alt fra islamsk indoktrinering til pride parader under dekke av sitater fra barnehageloven eller pedagogiske påfunn. “Barnehagen skal lære barna om tro og verdier. Opplæringen til tro er hjemmets ansvar”, sier man i Urtehagen barnehager. «Mangfold i barnehagen», sier man i en barnehage i Østensjø bydel [6], som forklaring på hvorfor man vil tillate lærhomser med superlangbeinbukser å marsjere foran lekende barn i sandkassa.

Det er både en lei og stygg tendens det at man tillater ekstremister taletid i gamlemedia, men riktig ille blir det først når barnehagene blir styrt av disse.

Hvor går grensen?

Når får 4-åringer våpenopplæring og instrukser om hvordan man bruker et bombebelte i barnehagen? Hvordan kan man ha kontroll på en voldelig og politisk fiendtlig ideologi i et naivt samfunn som mener mangfold og religionsfrihet er viktigere enn nasjonal patriotisme og kulturarv?

Ekteparet Linstad har med sitt virke med all tydelighet bevist at de ikke er skikket til å være forbilder for barn i et moderne sekulært demokrati som Norge. Islam er ikke forenelig med norske verdier og står for en tankegang som ikke bare er fjern fra norsk lov, men som sågar på flere punkter bryter med den. [7]

Det ultimate spørsmålet har alltid vært hvorfor universet eksisterer. Men hvorfor embedsverket i Norge på den ene siden kan fordømme undertrykkelser, vold og rasisme, mens de på den andre siden selv legger til rette for det, er vel en god kandidat til å ta over.

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse