- Resett - https://resett.no -

Flere dør i drukningsulykker – 11 personer druknet i Norge i mai

Åtte menn, to kvinner og ett barn døde i drukningsulykker i Norge i mai. Det er fire flere enn i mai i fjor, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

– Det fine været i store deler av landet har ført til at langt flere har tatt sjøen og stranda i bruk, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

To av drukningene skjedde i forbindelse med bading. En 75 år gammel kvinne druknet i Strand kommune i Rogaland, mens en 28 år gammel mann druknet i Bergen. Fem av drukningsulykkene var båtrelaterte. Tre personer druknet fra fritidsbåt, en fra yrkesbåt og en fra kano/kajakk.

annonse

– Når noen drukner berøres familie, venner, kolleger og et helt lokalsamfunn. Redningsselskapet jobber for at ingen skal drukne, ved å ha redningsskøyter i beredskap langs hele kysten og ved å drive holdningsskapende arbeid, sier Lind.

Hun oppfordrer særlig folk til å følge med på barna.

– Bad alltid sammen med noen, og sjekk forholdene før du bader. Har du med barn, er det viktig å alltid holde et øye med dem. Barn som leker ved vannet bør dessuten ha på flyteplagg, sier Lind.

annonse

Menn er klart overrepresentert i drukningsulykkene. 32 av de 37 som har omkommet som følge av drukning så langt i år, er menn. 24 av de druknede var over 40 år, mens tre var under 25 år.

I årets fem første måneder er åtte flere døde i drukningsulykker sammenlignet med samme periode i fjor.

(©NTB)

[email protected] [1]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474