annonse
annonse

Politimester Hans Sverre Sjøvold dekker seg bak ressursmangel når han skal forklare hvorfor politiet har måttet trekke seg fra konfrontasjoner med voldelige ungdommer på Holmlia.

Men det er ikke først og fremst antallet politifolk han har til rådighet som avgjør, men hvordan de er organisert, en stadig voksende dokumenteringsmølle og hvilke saksfelt som prioriteres.

Politiet er i eskalerende prosess av byråkratisering. Den minste ting må rapporteres og går fra ledd til ledd oppover i systemet. Rapporter skyfles fra nivå til nivå. Mange opplever det som et dokumentasjonsvelde for å ha ryggen fri fra alle aktørene som ønsker å “ta” politiet.

annonse

Det er en ideologisk krig som foregår i politiet. Den «myke» siden tror det er den «harde» siden som er skyld i at mennesker blir kriminelle. De prøver derfor å begrense politiets spillerom. Det er den samme logikken som førte til at Natteravnene fikk beskjed om å bli «mindre autoritære» og slutte å gå med hund. Hund er et urent dyr i islam.

For de “myke” er det for mye autoritet i samfunnet, ikke for lite. Og det er storsamfunnets diskrimininering som fører til utenforskap i innvandrermiljøene og derved til kriminalitet.

Denne innstillingen er forfeilet. Tenkningen må endres. Politiet må ut på bakken, bli tøffere, tone ned den «forebyggende» sosionomtilnærmingen og sette seg i respekt hos de kriminelle. De må drive oppsøkende virksomhet.

annonse

Oppdagelsesrisiko og straff er det som virker.

Politiet må fokusere på tryggheten til lovlydige borgere og på bærekraften i samfunnet, ikke på rettighetene til de yrkeskriminelle. Og politiet må foreta valg og prioriteringer ut fra det.

Om det innebærer mer kontroller av utenlandske gjenger, får så være.

Mediene må ta sitt ansvar. Et bidrag er å slutte å gi stadig spalteplass til alle som beklager seg over såkalt «etnisk profilering». Forsvarsadvokater og NGOer som Antirasistisk senter og NOAS lever bokstavelig talt av å presentere et bilde av politiet som rasister.

Masseinnvandringen til Norge har gitt oss nye utfordringer. Det krever også andre måter å møte kriminaliteten på.

Et mer autoritært politi er (dessverre) en av konsekvensene vi ikke kommer utenom.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon