- Resett - https://resett.no -

Frp ble stående alene da bystyret behandlet mistillitsforslag

Bystyrerepresentant Carl I. Hagen (Frp) fikk ikke medhold i mistillitsforslag hans parti fremmet mot det sittende byrådet onsdag.

I tillegg ba han byrådsleder Raymond Johansen (Ap) komme med en unnskyldning overfor stortingsrepresentant Sylvi Listhaug (Frp). Han fikk verken unnskyldningen eller noen støtte fra andre partier i forsøket på å felle det rødgrønne byrådet, skriver Nettavisen [1].

Bakgrunn for striden er tvangsflyttingen av eldre fra St. Halvardshjemmet.

annonse

– Byrådet reduserer systematisk eldreomsorgstilbudet og aksepterer ventelister som tidligere var ukjent for de svakest stilte, som trenger sykehjemsplass, sa Hagen ifølge TV 2 [2] da han begrunnet mistillitsforslaget.

Bare Fremskrittspartiets representanter stemte for mistillitsforslaget da forslaget var oppe til votering i et ekstraordinært bystyre.

Arbeiderpartiets gruppeleder Frode Jacobsen gikk så langt som å kalle mistillitsforslaget «vrøvl», mens andre representanter beskyldte Hagen for å drive sirkus i bystyresalen.

annonse

Hagens ønske om en unnskyldning fra byrådslederen begrunnet han med hvordan Johansen hadde svart på Listhaugs Facebook-melding.

– Man bygger systematisk ned eldreomsorgen for de svakeste i Oslo, de som trenger sykehjemsplass, sa Hagen om sin og partifelle Aina Stenersens begrunnelse for mistillitsforslaget.

(©NTB)

[email protected] [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474