- Resett - https://resett.no -

Hensyn til Venstre skal ha forsinket bevæpning-søknad

Hensyn til Venstre skal ha vært en vesentlig årsak til at politiet i Oslo måtte vente lenge på å få hastesøknaden om midlertidig bevæpning innvilget, ifølge VG.

Avisen [1] skrev tirsdag at det gikk ni måneder fra politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt ba om tre måneders såkalt patruljebevæpning, til han fikk tillatelsen fra justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) 14. juni i år.

Saken landet på bordet til daværende justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) i november i fjor. På dette tidspunktet ventet regjeringspartiene Høyre og Frp på en avklaring fra Venstre, om de ville gå inn i regjering eller fortsette i opposisjon.

annonse

Ifølge VG sier en sentralt plassert kilde at en rekke saker ble liggende uavklart i regjeringen, for ikke å fornærme Venstre mens de tok sin vurdering. Saken om bevæpning skal ha vært en av disse, på grunn av Venstres sterke motstand mot generell bevæpning.

I regjeringsforhandlingene på Jeløy, fikk partiet hindret generell bevæpning, men måtte godta punktbevæpning, blant annet på Gardermoen.

Statsminister Erna Solberg (H) sier behandlingen ikke har hatt grunnlag i at Venstre kom inn i regjeringen.

annonse

– Som Wara sa i Stortinget, vi har gitt en midlertidig tillatelse, og så har vi sagt at vi kommer tilbake med en bedre lovforankring til høsten når vi er ferdig med det arbeidet. Derfor har dette tatt litt tid, sier Solberg.

(©NTB)

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474