- Resett - https://resett.no -

Nynazister forstyrret Center-leders tale i Almedalen

Svenskenes Centerparti-leder Annie Lööf tok et oppgjør med rasister i Almedalsveckan, i en tale som nynazister avbrøt ved å rope «folkeforræder».

Almedalsveckan samler politikere og sivilsamfunnsorganisasjoner hver sommer i Visby på Gotland, og onsdag var Centerpartiets dag.

– Mine venner. Det er alvor nå. Dette skjer på ekte. Vi kan ikke passivt se på. Vi må vise at Sverige aldri kommer til å tilhøre haterne, sa Löof og oppfordret til å stå opp mot fremmedfiendtlige krefter.

annonse

Talen ble avbrutt av en liten gruppe nynazister, som ifølge Aftonbladet  [1]ropte «folkeforræder». Tilropene fra de frammøtte fra Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR) ble overdøvet av publikum, som applauderte og ropte «Annie, Annie», skriver avisa.

Hatet i Sverige forandrer samfunnsklimaet, og fremmedfiendtlige krefter sprer uro, sa Lööf da hun fortsatte talen.

– Krefter som lever av redsel og utrygghet. Som sier at jøder ikke er svensker. Som vil få oss til å hate andre. Mistro hverandre. Som vil få oss til å stenge våre hjerter, sa Centerparti-lederen videre.

annonse

Centerpartiet er det nest største i den borgerlige opposisjonsalliansen, som ledes av Moderaterna. Sverigedemokraterna ser ut til å ha økt oppslutningen i forkant av høstens riksdagsvalg og ligger på meningsmålinger an til å få over 20 prosent av stemmene.

Lööf har tatt til orde for et samarbeid på tvers av blokkene og oppfordret Socialdemokraternas statsminister Stefan Löfven til å støtte en eventuell borgerlig regjering etter valget.

NTB-TT

(©NTB)

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474