- Resett - https://resett.no -

SOS Rasisme tapte i retten, igjen

Den tidligere svindeldømte organisasjonen SOS rasisme har igjen tapt i retten. Denne gangen er det lokallaget Haugesund SOS Rasisme som har blitt dømt og påtalemyndigheten fikk fullt medhold i straffesaken. Lokallaget i Haugesund, ved Kjell Gunnar Larsen ønsker å beholde en eiendom verdt 1,8 millioner kroner, men dersom dommen blir stående, må organisasjonen selge sin kontorseksjon sentralt i Haugesund, skriver Haugsunds avis [1]. SOS Rasisme var i sin tid Europas aller største antirasistiske organisasjon. Men så raste korthuset og bakmennene endte på tiltalebenken. Saken ble omtalt som Norgeshistoriens største medlemsjuks [2].

Øremerkede midler

Midlene SOS Rasisme mottok var øremerket barne- og ungdomsarbeid i lokalmiljøet, men pengene ble brukt til andre ting, blant annet eiendomskjøp. Organisasjonen ble tilslutt slått konkurs og kreditorene fikk det lille som var igjen.

annonse

Haugesund SOS Rasisme er registrert i Brønnøysund som et lokallag av SOS Rasisme. Det må ha vært et veldig aktivt miljø, for ifølge Dagbladet skal over halvparten [3] av de som var under 26 år i Haugesund ha vært medlemmer av lokallaget, 26 år er den øvre grense for offentlig støtte.

Hovedmann

Kjell Gunnar Larsen ble dømt som hovedmann i medlemsjukset, og fikk hele to års fengsel for bedrageri [4], samt et saftig pengekrav. Nå kjemper Larsen en innbitt kamp i retten for å beholde mest mulig av pengene. Men forsvarer advokat Elden ser for seg en anke.

annonse

Tiden vil vise om en eventuell anke fører frem og om lagmannsretten tror på at så mange i Haugesund er reelle medlemmer av SOS Rasisme

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474