- Resett - https://resett.no -

Kraftige reaksjoner etter Vadsø-drapet, kvinne advarer mot rasister i kommentarfeltet

Det koker på sosiale medier etter drapet på en 18 år gammel nordmann lørdag kveld. Noen mener politikere og statsminister Erna Solberg har blod på hendene, mens andre advarer mot rasister og AP-hatere i kommentarfeltet.

En 17 år gammel afghansk asylsøker er siktet for drapet på Håvard Pedersen (18) i Vadsø. Politiet opplyste tidligere i dag på en pressekonferanse at de hadde vært i kontakt med 17-åringen i fobindelse med plagsom oppførsel, hvor han skal ha fulgt etter folk.

Lørdag kveld drepte han 18-åringen som var på jobb inne på Coop Byggmix i Vadsø. På sosiale medier koker det i kommentarfeltene og flere gir skylden på norske politikere for at dette kunne skje.

annonse

– Det er fascinerende hvordan vi holder politikere ansvarlige for skjebner som ikke får opphold i Norge, men lar vær å holde dem ansvarlige for drapsmenn de slipper inn i riket, skriver en person på Twitter.

Statsminister Erna Solberg er den som blir mest kritisert, og flere mener hun er medskyldig siden hun og hennes kolleger i regjeringen har sluppet inn asylsøkere som dreper for å få bli i landet.

– Når asylsøkere har midlertidig oppholdstillatelse eller står i fare for å bli sendt ut av landet, går de til angrep og dreper uskyldige nordmenn. Dette skjedde også på årdalekspressen. Og det vil skje igjen. Du er medskyldig i drap Erna, skriver en person på Facebook.

annonse

Trippeldrapet [1]på en buss i Årdal i 2015 førte til at tre personer mistet livet etter at en utvist asylsøker gikk til angrep med kniv. Mannen hadde fått avslag på sin asylsøknad og var på vei til Gardermoen for uttransportering før han drepte tre uskyldige personer.

Hevder rasistene utnytter en tragedie

Men det er også de som er skremt over det de mener er rasisme i kommentarfeltet.

– Ubegripelig tragisk hendelse i Vadsø. Rasismen og hatet skylder inn i kommentarfeltene som en stor flodbølge. Politikere hetses og folk truer med å ta saken i egne hender. Det sterke AP- hatet kommer igjen til syne. Kjære nettaviser! Har dere ingen som modererer? Jeg blir skremt, skriver en kvinne på Twitter.

En annen person beskylder nettavisen Document for utnytte en tragisk hendelse til å spre rasisme.

– Offeret er såvidt avgått og så skal man snakke om hvor farlige muslimer er for Vadsø. Skammelig å utnytte en tragisk hendelse til å spre rasisme, skriver mannen.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse