- Resett - https://resett.no -

Svertingen av Tommy Robinson – VG gjør det igjen

VG har laget nok en artikkel [1] om protestene som har fulgt i kjølvannet av at Tommy Robinson ble arrestert 25. mai. Denne gangen påpeker de faktisk at Luton er fødestedet til en rekke kjente jihadister, men så går de rett på sak: Tommy Robinson startet “høyreradikale” EDL og omfavnes av “ytre høyre” rundt om i verden. Jeg er ikke “ytre høyre.” Er du?

Faktafeil og unnlatelser

EDL ble startet på bakgrunn av hets fra en “salafistgruppe” mot en fallen soldat som ble hedret, påstår VG. Begge deler er feil. Det var en parade av hjemkomne engelske soldater som ble spyttet på, drapstruet og kalt barnemordere, ikke av en “salafistgruppe,” men hundrevis av rasende, muslimske menn. Avgjørende for dannelsen av EDL. [2] var også at Tommy Robinsons niese ble gjengvoldtatt og gjort avhengig av narkotika. Tommy Robinson forlot EDL nettopp fordi han ikke greide å få bukt med voldelige som infiltrerte organisasjonen. Det skulle tilsi at han IKKE er en voldelig ekstremist, men det synes ikke å være relevant å nevne for VG.

annonse

Om arrestasjonen slår VG fast at Tommy Robinsonm brøt igjen britisk lov som skal forhindre bevisforspillelse i kriminalsaker.” At rettsforhandlingene var ferdige og at bevisforspillelse derfor ikke var mulig, utelates. Vi får ikke vite at navn og bilder av de tiltalte lå ute, både på domstolens egne nettsider og hos BBC, og at det var BBCs reportasje om saken Tommy Robinson leste fra under livestreamingen. [3]

“Høyreradikal” skal gnis inn skikkelig:

“De vokste seg raskt til å bli en landsomfattende kontrajihadistisk bevegelse. Organisasjonen var ikke fremmed for å bruke vold, ikle seg grisemasker og vandalisere moskeér og muslim-eide butikker.” Å være i mot jihad syns jeg personlig  er en god ting, jeg vet ikke hva VG syns om akkurat det, men de glemmer iallefall nok en gang å nevne at Robinson gjorde alt han kunne for å få fjernet de som brukte vold, før han forlot EDL på grunn av at han ikke lyktes med det.

annonse

VG snakker med Robinsons fetter: “Sammen dannet de fryktede og muslimfiendtlige EDL i Luton i 2009.” “Muslimfiendtlig” er neppe tilfeldig valgt, men det er fullstendig galt. Han er sterkt kritisk til islam som ideologi. [4] Det er noe helt annet.

Tommy Robinson “slåss” med Antifa  

VG påstår at Tommy Robinson slåss med Antifa. Ikke et ord om at det er Antifa- medlemmer som angriper [5] han til stadighet fordi de ikke liker det han sier. Nuvel, det kan kanskje se ut som en slåsskamp når han prøver å forsvare seg selv og kamerateamet sitt, men å framstille det som at han er bølla?

Han henger ut journalister og venstrevridde demonstranter, skriver VG videre. Her er de på korrekt spor. Han henger dem ut for å beskytte voldtektsmenn og tåkelegge konsekvensene av mangelen på kontroll med hvem som kommer inn i landet. VG henger ut Robinson og hans tilhengere for dette, og syns det er det riktige å gjøre.

VG toner ned gjengvoldtektene

Voldtektsmennene beskrives som individer fra “Pakistan og sør-asiatiske land” som står “tiltalt for å ha deltatt i overgrepsnettverk, kjent som “grooming.” Nei VG, det er ikke kjent som “grooming,” men “gang-rape.” På norsk blir det gjengvoldtekt. Hovedsaklig muslimske, pakistanske menn, [6] angriper, gjengvoldtar og selger tusener av unge jenter over hele England med myndighetenes viten. Åpenbart ikke verdt å skrive stort om for VG, men vel verdt å protestere mot for tusener av mennesker som tar til gatene i England og faktisk gir blaffen i om dere henger dem ut for det.

Trodde du at VG ga seg med svertingen der?

Det neste på menyen er å ta inn Nick Ryan i “Hope not hate:” ” – Robinson og hans tilhengere har maktet å prente inn et bevisst narrativ om at det de gjør kun er islamkritikk, og at de derfor kan fritas for alle beskyldninger om rasisme. Men i virkeligheten fører det til konkrete tilfeller av muslimhat, med dødelige utfall, sier Ryan.”

annonse

Hva skal man egentlig si til slike uttalelser? Det er altså kritikken av ideologien muslimske voldtektsmenn og terrorister egner seg til som fører til muslimhat, ikke handlingene til disse mennene?

VG finner kilder som knytter Robinson direkte til terrorangrepet ved Finsburymoskéen i London: “Terroristen Darren Osborne, som kjørte en varebil gjennom en folkemengde utenfor en moské i Finsbury Park i fjor, ble radikalisert etter å ha sett en rekke videoer av Tommy Robinson og Jayda Fransen, leder for høyreekstremistiske Britain First, ifølge politiet [7].”

Hvis Robinson skulle ha brukt samme skitne metoder som VG kunne han glatt ha knyttet sjefen for Nato, vår egen Jens Stoltenberg, til terrorangrepet på kjøpesenteret i Nairobi, for han Jens [8] står da vitterlig og smiler på bilde sammen med terroristen?

Nei, VG, folk som benytter seg av ytringsfriheten i håp om å få myndighetene til beskytte ungene deres mot terrorangrep og gjengvoldtekter er ikke ansvarlige for hat og vold. Den må dere lenger på landet med.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474