- Resett - https://resett.no -

Norsk forfatter hevder Listhaug legitimerer hat mot Utøya-ofre, får støtte av SV-Inga

Den tidligere læreren og forfatter Jarl Wåge hevder i en ny kommentar i Stavanger Aftenblad at Sylvi Listhaug er medskyldig i hatet mot traumatiserte Utøya-overlvende. Han får støtte Inga Marte Thorkildsen (SV).

I et langt innlegg i avisen [1] skriver Wåge om «hatet etter 22.juli» der han har tatt temperaturen på sosiale medier ved å gå «undercover» på Facebook-grupper som er motstandere av Arbeiderpartiet.

«I fleire år har eg drive med djupdykk i høgreekstreme fjesbok-grupper som «Fra folkedypet», «Fedrelandet viktigst» og ikkje fullt så ekstreme «Sylvi Listhaug som statsminister i Norge». Der formeleg gjørmebada eg i rasisme, homohat, muslimhat og eit intenst hat mot Ap og AUF», skriver Wåge.

annonse

Undercover-forfatteren hevder personene i disse gruppene har et usunt forhold til Sylvi Listhaug, og at de ser på henne som en Jeanne d`Arc.

«Der finst òg ei nasegrus beundring og idolisering av Sylvi Listhaug. Ho er det blonde, nordiske håpet. Ei Jeanne d`Arc. Frelsaren som skal berge våre kristne, norske verdiar. Ho har sagt i frå at høgreekstremisme ikkje vil bli tolerert. Men langt frå kraftig nok, for ho er framleis deira blonde håp», skriver han i det legger stor vekt på at hun er blond i håret.

Den tidligere læreren gir seg ikke der og legger til slutt skylden på Sylvi Listhaug der han skriver at Frp-politikeren legitimerer hatet mot de som overlevde terroren på Utøya.

«Ei spade er ei spade: Listhaug har medansvar for at traumatiserte ungdomar som har kjent terror bokstaveleg talt på kroppen, no får traumene forsterka. Ho har vore med på å legitimere hatet mot dei», konkluderer han.

annonse
[2]

På Twitter blir Wåge hyllet av den tidligere barne og likestillingsministeren Inga Marte Thorkildsen (SV) som gjengir forfatterens oppsiktsvekkende dom over Sylvi Listhaug.

Listhaug er ifølge siste Facebook-oppdatering på ferie i California og har ikke svart på beskyldningene fra Wåge og Thorkildsen.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474