- Resett - https://resett.no -

Nynazistisk organisasjon avlyser aksjon

Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) avlyser sitt varslede oppmøte under Arendalsuka neste helg og drar heller til Finland.

Det bekrefter DNM-leder i Norge Haakon Forwald til Stavanger Aftenblad [1].

Planen var å arrangere torgmøter i Arendal 17. og 18. august. I stedet vil DNM i Norge sende norske medlemmer og aktivister til en demonstrasjon i finske Åbo samme helg. Der skal de protestere mot en finsk domstol som etter henstilling fra politiet la ned forbud mot DNM i landet.

annonse

DNM har i sommer gjennomført flere aksjoner og samlinger i Rogaland i regi av den nyetablerte lokalavdelingen «rede 6». Propagandaoffensiver er gjennomført blant annet på Bryne, Klepp, Sandnes og Stavanger lufthavn, Sola, ifølge organisasjonen selv.

Fikk avslag på søknad

DNM fikk avslag på søknaden om å ha stand under den politiske festivalen i Arendal med begrunnelse i Arendalsukas retningslinjer.

De sa i mai at de ville komme uansett, og Arendal-ordfører Robert C. Nordli (Ap) ble omtalt som folkeforræder, raseblander og folkemordsaktivist av Haakon Forwald som en respons på avslaget.

Nazistisk organisasjon
annonse

I januar slo daværende justis- og beredskapsminister Sylvi Listhaug (Frp) fast at DNM er en nazistisk organisasjon som benekter holocaust, står for jødehat og har Hitler som forbilde.

– De har holdninger til personer med en annen religiøs bakgrunn og hudfarge som er helt uakseptable i Norge i dag. Vi må jobbe ufortrødent for å hindre at denne gruppen får fotfeste i Norge, sa til NTB.

(©NTB)

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474