- Resett - https://resett.no -

Måling: Sverigedemokraterna faller kraftig

Sverigedemokraterna har den siste uken gått sterkt tilbake på et velgerbarometer Novus har utarbeidet for SVT.

Tilbakegangen gjør at det innvandringskritiske, høyreorienterte partiet taper posisjonen som Sveriges nest største parti.

Tilbakegangen er på 2,7 prosentpoeng på én uke, og partiet får en oppslutning på 19,2 prosent. Moderaterna er dermed landets nest største parti med knappest mulig margin og får støtte fra 19,3 prosent av de spurte.

annonse

– Sverigedemokraternas tilbakegang henger sannsynligvis sammen med Moderaternas fremgang, og at Moderaterna igjen ses på som et troverdig alternativ for skuffede velgere som vil ha regjeringsskifte, sier Novus-sjef Torbjörn Sjöström.

For øvrig går Socialdemokraterna fram 0,9 prosentpoeng til 25,1 prosent, mens Vänsterpartiet faller tilsvarende til 8,7 prosent, ifølge målingen [1].

For Kristdemokraterna, som er med i den borgerlige alliansen, er målingen kritisk, og partiet får støtte fra bare 3,5 prosent av velgerne. Sperregrensen i Sverige er på 4 prosent.

annonse

(©NTB)

[email protected] [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474