- Resett - https://resett.no -

Klassekampen-skribent som er «besatt» av Resett vil beholde ekkokammeret intakt

Skribenten Linn Stalsberg spør i en kommentar kalt «En dans med fienden» i Klassekampen om «det var riktig av Klassekampen å invitere Resetts Helge Lurås opp på scenen under Arendalsuka?» Stalsbergs eget svar er et ubetinget nei. 

Hun starter med å skrive at «Hvis vi er enige om at kampen mot rasisme er viktig for hele venstresiden, må vi også være enige om at vi er uenige om kampstrategien fremover. Skal vi invitere høyreekstreme aktører inn på våre scener og inn i våre medier?»

Det er liten tvil om at det er Lurås som er den «høyreekstreme aktøren» Stalsberg har i tankene. Hun nevner også Hege Storhaug

annonse

Stalsberg mener en boikott i Klassekampen ikke er det samme som knebling. «Lurås støttes av milliardærer. Han driver egen blogg,» skriver hun.

Stalsberg mener at innvandrings- og islamkritikk er ukontroversielt i dag, og kaller det «tidens tann». Lurås og Storhaug opererer bare i et «mye hissigere og nifsere univers.»

For Stalsberg er det ikke nok å ikke være rasist, man skal være antirasist. Det betyr angivelig at ryggradsrefleksen er å «solidarisk og i praksis ta side med dem som rammes av rasisme.»

annonse

– Hva tenker minoritetsungdom når de ser Lurås der oppe på Klassekampens scene bli smilende mottatt med et håndtrykk? Å invitere disse til våre «dansegulv» er å legitimere dem, også hos oss, skriver Klassekampen-skribenten.

Stalsberg mener at Resett er en «journalistisk katastrofe» og et «etisk gjørmehull», men fordi Helge Lurås er redaktør blir han angivelig «løftet frem» i gammelmedia. På tross av at hun i sin tekst indikerer at hun tror at Resett og Helge Lurås er høyreekstreme, så påstår hun at det ikke er sant at hun og andre «antirasister» ikke lytter skikkelig til dem. Ifølge henne følger antirasistene nøye med på det innvandringskritikere skriver.

– Ingen nekter dem heller å drive bloggene sine og danse sammen der borte hos seg selv. Men de skal ikke komme inn i min stue og gjøre mine gjester utrygge, når jeg er vert, skriver Stalsberg avslutningsvis.

Den «høyreekstreme» svarer

Lurås sier i en kommentar til Resett at Stalsberg misforstår dagens minoritetsungdom. Det er en ikke ubetydelige del av dem som er sterk bekymret for økt islamisering i samfunnet, mener han.

– Etter en debatt i Studentersamfunnet i Bergen på fredag kom nettopp en ung mann med muslimsk bakgrunn opp til meg og takket for at Resett som det eneste norske mediet han hadde vært borti rapporterte korrekt om islam. Og vi blir stadig kontaktet av sekulære muslimer som støtter det vi står for, sier Lurås

Han vil anbefale Stalsberg å snakke med Ex-muslims of Norway.

– Stalsberg burde også ta en prat med Ex-muslims of Norway. Da hadde hun kanskje lært litt mer om hva som faktisk foregår på koranskoler i Norge, sier han.

annonse

– Og hvis Stalsberg er opptatt av antirasisme, burde hun begynne med å studere islam. Der er forskjellsbehandling og rasisme gjort til Allahs ord.

Han er imidlertid ikke overrasket over Stalsbergs utbrudd i Klassekampen. Hun har vært ute etter Resett og meg fra dag en, sier Lurås og viser til et innlegg hun skrev hos Antirasistisk Senter [1] allerede to dager etter Resett var lansert.

– Det miljøet hun tilhører er ikke så opptatt av realiteter, og Stalsberg virker i tillegg litt besatt av Resett og undertegnede. Det er en dårlig kombinasjon for å oppnå fornuft, avslutter Lurås.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474