- Resett - https://resett.no -

Støre kritiseres for håndtering av telefonkritikk

Høyre-politiker og eksoffiser Mahmoud Farahmand kritiserer Ap-leder Jonas Gahr Støre for å ta for lett på kritikk mot at han hadde med jobbtelefon til Russland.

I et Facebook-innlegg [1] i helgen skriver Farahmand at han synes det er «underlig at Støre forsøker å avfeie sine egne brudd på forskrifter og veiledninger rundt mobilbruk som irrelevant». Farahmand, som til daglig jobber med sikkerhet i rådgivingsselskapet BDO, mener Støre tar feil på flere punkter når han toner ned alvoret i sikkerhetsbruddet da han som utenriksminister besøkte Russland i 2011.

– Jeg burde ha fulgt retningslinjene, men det er en annen ordlyd og et annet alvor i dagens retningslinjer enn de vi hadde den gangen. Forholdene i 2011 kan ikke sammenlignes med 2018 når de gjelder alvoret og kunnskapen om hva telefoner og nettbrett inneholder, og hva fremmed etterretning i utvalgte land kan gjennomføre, sa Støre i en kommentar til NTB før helgen.

annonse

Farahmand skriver at Russland ikke er noe u-land på overvåkingsfeltet og at kapasiteten til å overvåke blant annet SMS-er og samtaler eksisterte også i 2011.

– Trusselnivå og kunnskapen om dette har vært kjent i en årrekke forut for 2009. Apper og annet endrer ikke på stort. Man må legge til grunn at appene og informasjon som sendes og mottas er kryptert, skriver Farahmand. I en kommentar til sitt eget innlegg skriver han at han også tidligere har påpekt at han ikke mener informasjonen på telefonen til Per Sandberg ikke var hovedproblemet.

– Det er det som sendes fra og til telefonen, Spesielt i de landene som påpekes, forklarer Farahmand, som er lokalpolitiker for Høyre i Skien og vararepresentant til fylkestinget og Stortinget.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474