- Resett - https://resett.no -

Innvandring er ikke svart-hvitt

Vil vi ha et flerkulturelt samfunn i Norge? Jeg vil tro at de fleste av oss vil svare tja, og da med visse forbehold. Selv har jeg gode erfaringer med folk fra andre land og kulturer, og i daglig arbeid omgås jeg med mange flotte barn og unge som er ikke-etniske norske.

I vårt naboland Sverige er det spennende dager. Det er valg og Socialdemokraterna med statsminister Stefan Löfven ser ut til å gå på et sviende nederlag. Det er helt greit, for de har ført Sverige ut i en krise. Noen vil ha det til at de faktisk har ødelagt det originale Sverige – det trygge og solide nabolandet i øst.

De svenske sosialistene påstår at Sverigedemokraterna er et parti med rasister og nazister. Mange mente det samme om Frp i sin tid. I dag regjerer de stort sett greit med Høyre og Venstre.

annonse

Når vi diskuterer innvandring og det flerkulturelle, glemmer vi oftest det som har vært en suksess. Det er bare å oppholde seg en stund på et stort norsk sykehus så ser vi noe av den vellykkede integreringen.

I fritiden lærer jeg utlendinger norsk – vederlagsfritt. Mange er uten arbeid, men de har en vilje og et mål; de vil bli en del av vårt samfunn, de vil bidra og berike.

Sverige har hatt en mislykket integreringspolitikk i mange år. Landet er splittet, på flere måter. De siste massive bilbrannene utført av ikke-etniske svensker har fått Medelsvensson til å skifte mening.

At en nylig rapport viste at gjerningspersonene i 80 % av tilfellene var av utenlandsk opprinnelse [1] – har gitt mer bensin på bålet. Mange vil gi sin stemme til Jimmi Åkesson – noe som var utenkelig for par år siden. Det er svenske tilstander.

annonse
[2]

 

 

 

 

 

annonse

 

 

 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826