- Resett - https://resett.no -

Når man ikke forstår, hva man ikke forstår

«Fu*k politiet og fu*k Sylvi Listhaug» – Sumaya Jirde Ali tar til orde for «no-platforming» [1] av Helge Lurås og motstrøms medier som Resett. Hun er personlig skuffet over at Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen argumenterer [2] med at «Venstresida har ingenting å tjene på en osteklokkestrategi der man bare forholder seg til godkjente meninger fra folk man i utgangspunktet er enig med.»

Sumaya Jirde Ali uttrykker også at hun savner avisen som prydet egen forside med hennes ansikt 8. mars i år. Ja, vel.

Jirde Ali viser her at hun forstår akkurat litt for lite til å forstå hva hun ikke forstår.

annonse

Samfunnsdebatten er tjent med åpen dialog og fri meningsutveksling. Samfunnsdebatten er tjent med intelligente aktører som mestrer rasjonell tenkning og velfundert argumentasjon som strekker seg litt utover enn selv og subjektivt ståsted.

Om jeg skulle hengitt meg til primitive strategier og støttet «No-platforming», kan jeg komme på personer jeg gjerne skulle fått være for uten.

Full ytringsfrihet er dog veien å gå. Da kan personer som ikke har forstått hva de holder på med, fortelle hele verden akkurat dét – med egne ord. Vi andre kan fortsette videre, og forsøke å få til kunnskapsutvikling og bevegelse mot større forståelse for hva som skal til for å skape et bedre samfunn for oss alle.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474