- Resett - https://resett.no -

Mahad Mahamud er tilbake i Norge

Mahad Mahamud er tilbake i Norge etter å ha blitt uttransportert fra Island. Han fikk avslag på å få sitt norske statsborgerskap tilbake i fjor, men har anket.

Ifølge TV 2 [1] ble Mahamud møtt av Politiets utlendingsenhet (PU) da han ankom Gardermoen mandag, men ble sluppet fri etter to timers avhør på flyplassen.

– Det er deilig å komme hjem igjen. Jeg skal kjempe i lagmannsretten for å vinne tilbake passet mitt og identiteten min, sier Mahamud til kanalen.

annonse

Han valgte å forlate Norge i oktober i fjor, da UNE på nytt avslo å gi ham statsborgerskapet tilbake, slik Mahamuds advokat Arild Humlen krevde på bakgrunn av at han framskaffet nye bevis i saken.

Planen til Mahamud var å reise til Canada, men han strandet på Island, og søkte asyl der i stedet. Han fikk nylig endelig avslag på søknaden og ble dermed sendt til Norge.

Ankesaken rundt statsborgerskapet starter i Borgarting lagmannsrett 15. oktober, og varer i en uke.

Mahad Mahamud kom til Norge som 14-åring i 2000 og fikk norsk statsborgerskap i 2008. Han gikk til sak mot staten da statsborgerskapet ble tilbakekalt i fjor, men både Utlendingsnemnda og Utlendingsdirektoratet fikk i mars medhold i at det er sannsynlig at Mahamud er fra Djibouti og ikke fra Somalia, slik han hevder. Med tilbakekallingen måtte han også slutten i jobben som bioingeniør ved Ullevål sykehus.

annonse
[2]

(©NTB)

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474